Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forsvarer kona i åpent brev

- Ikke Heathers skyld at jeg farger håret, skriver lei Paul McCartney.

I 2002 giftet Paul McCartney med eks-modellen Heather Mills. McCartneys tidligere kone Linda døde av kreft noen år tidligere, og ekteskapet deres var svært populært: De to ble nærmest sett på som et drømmepar. Da Linda døde, fikk enkemannen massiv sympati.

Men da eks-Beatlen forelsket seg på nytt, var det mange som rynket på nesa. Bruden var på samme alder som McCartneys egne barn, og Heather Mills ble raskt klassifisert som en lykkejeger.

Bestemmer selv hårfargen

I går ettermiddag tok Paul McCartney for første gang til motmæle. Han er så lei av den dårlige behandlingen kona får at han har valgt å gå offentlig ut med et brev på hjemmesida hennes.

- Det gjør meg vondt å se min kone såret, skriver han.

- Det er sant at jeg farger håret. Wow! Sjokk! Skrekk! Jeg har faktisk gjort det i mange år nå med varierende grad av suksess, men det er mitt hår. Hvis dere ikke liker det, så er det synd, men det er i alle fall ikke noe Heather har foreslått. Jeg holdt på med denne djevelske praksisen mange år før jeg møtte henne.

McCartney skriver at han hadde en merkelig blåfarge dryppende ned i panna på turné i Australia.

- Innse det: Hvis jeg vil farge håret rosa, er det opp til meg og ingen andre.

Sparket kontaktperson

Heather har også fått skylda for det dårlige forholdet til den tidligere publisisten Geoff Baker. På nettet skriver Paul McCartney at han har prøvd å spare den tidligere vennen for pinligheter ved å la være å si noe om striden, men nå går han åpent ut:

- Sannheten er at han har blitt mer og mer ustabil.

Dråpen kom på en konsert, da McCartney som vanlig holdt lav profil og sto skjult blant venner. Plutselig så han Baker peke mot ham foran fotografene på konserten. McCarteny opplevde sitasujonen som et svik.

Nylig deltok ekteparet på quiz-showet Celebrity Millionaire. Som vanlig fikk Heather skylda for å ha lurt ektemannen opp i stry.

- En fornærmelse mot min intelligens, kommenterer McCartney tørt.

Såret over amputasjons-vitsing

Heather Mills McCartney har amputert det ene benet etter en svært alvorlig ulykke. Hun holdt på å dø flere ganger i perioden etter ulykken og har hatt en rekke operasjoner. Men Heathers kamp for å overleve har blitt omtalt som «det beste som har skjedd henne» fordi det har gitt henne mulighet til å bli kjendis. Kommentaren i Sunday Times har sjokkert Paul McCartney.

- Tenk å miste et ben og takle det, og måtte lese sånt på toppen? skriver han.

- Det blir påstått at hun klenger seg til meg, det antyder at hun er eiesyk. Det er visst ikke viktig at jeg liker at hun holder armen min. Men sannheten er at et gulv eller fortau kan være farlig å gå på for en som har amputert, og litt hjelp fra en god venn kan være å verdsette, sier superstjernen enkelt.

Også Heathers søster Fiona har lagt ut et lite brev på Heathers hjemmeside. Fiona er spesielt opprørt over påstandene til kommentatoren i Sunday Times som skrev at Heather har tjent på at hun mistet benet.

- Hvordan våger han å skrive slik? spør hun.

Fiona understreker at Heather fikk svært alvorlige skader i ulykken, skader som aldri går bort og som gir smerter i hverdagen.

- Hun døde nesten fire ganger. Jeg var en av få mennesker som var vitne til smerten min søster gikk gjennom på nært hold. Senere har hun hatt en mengde operasjoner. Jeg har sett henne ute av stand til å bevege seg på dagesvis fordi benet er hovent og betent, sier Fiona.

Heather Mills McCartney er FN-goodwill-ambassadør og aktiv i arbeidet mot landminer.