The House that Jack built:

Forsvarer Lars von Triers seriemorderfilm

- Han vil ha deg til å oppleve filmen på en svært forstyrrende måte, og det synes jeg faktisk er ok, sier Matt Dillon.

STERKE REAKSJONER: Seriemorderfilmen «The House That Jack Built» fikk over hundre publikummere til å forlate premieren i Cannes i går. Video: Zentropa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regissør Lars von Triers film «The house that Jack built» skapte sterke reaksjoner da den hadde premiere under filmfestivalen i Cannes i går. Over 100 personer forlot visningen før filmen var ferdig, og på vei ut skal flere ha gitt uttrykk for at de mente filmen gikk over en grense.

Adjektiv som «avskyelig», «pretensiøst» og «kvalmende» satt også løst på Twitter.

Filmen handler om en seriemorder, og har flere uttværede og ubehagelige drapsscener, der menn, kvinner og barn ligger livløse igjen.

- Utfordrer publikum

Men filmen er også en givende kreativ opplevelse, mener hovedrolleinnehaver Matt Dillon. Til danske DR forklarer han at filmen utfordrer publikum.

- Når mennesker gjør onde handlinger, er det en form for trang. De blir nødt til å gjøre det. Uansett om det er å drepe folk, som i denne filmen, eller å spise for mye kake, sier Dillon til DR, og beskriver en scene hvor Jack ikke klarer å la være å dra tilbake til gjerningsstedet.

- Mange av oss kan nok relatere til det på et eller annet nivå, sier Dillon.

Han forklarer også at man ikke kan være mer ond enn Jack, og at han selv kjempet med en scene som nesten fikk ham til å trekke seg fra filmen, fordi Trier ville ha den til å være gjennomført ubehagelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer