Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forsvarer massedrap på sivile i «Modern Warfare 2»

Activision forteller om bakgrunnen.

|||En nylig lekket video fra det kommende skytespillet «Modern Warfare 2», som viser at spillerne selv vil ta aktivt del i massedrap av sivile i spillet, vakte i går reaksjoner.

Scenene viser at spilleren, sammen med flere andre væpnede personer, meier ned et stort antall sivile passasjerer på en flyplass.

Slike scener er sterk kost i et interaktivt medium som dataspill er, og er derfor ikke noe man ofte ser.

- Etablerer ondskapen
Nå har spillets utgiver Activision bekreftet at scenene faktisk stammer fra spillet, og gitt utdypende kommentarer til dem overfor nettstedet VG247.com.

- Ja, scenene er fra spillet. De etablerer ondskapens dybde og kaldblodigheten til en  russisk skurk, og hans gjeng. Ved å etablere denne ondskapen, gjør det spillerens oppdrag om å stoppe dem desto viktigere, uttaler en talsmann for selskapet.

Det blir også fortalt at det er mulig for spilleren å hoppe over scenene. I begynnelsen av spillet er det to punkter der spilleren får beskjed om at noen kan finne de kommende støtende, og man kan unngå dem om man vil.

- Emosjonelt sjokkert
- «Modern Warfare 2» er et fantasibasert actionspill designet for intense, realistiske spillopplevelser som gjenspeiler virkelighetens konflikter, på samme måte som episke actionfilmer. Det er helt riktig vurdert til en 18-årsgrense for voldelige scener, noe som mener at spillet er ment for de som er 18 år og eldre, uttaler Activision videre.

I et tidligere intervju har Vince Zampella, sjef for utviklerselskapet Infinity Ward, sagt at spillet er ment å sjokkere spillerne.

- Vi dytter historien videre. Vi vil at spilleren skal bli emosjonelt involvert. Vi vil at de skal bli emosjonelt sjokkert, sa Zampella ifølge AP.

- Et spill for voksne
- Det skjer mye verre stuff i virkeligheten, og det blir ofte dekt PRIME TIME på media, skrev Dagbladet.no-leser Roger Pedersen i kommentarfeltet på gårsdagens sak.

Han får støtte av Jasse Niflsen, som i sitt innlegg med flest anbefalinger fra andre lesere skriver følgende:

- «Modern Warfare 2» er et spill for voksne, med 18 år som anbefalt aldersgrense. Likevel finnes det dessverre folk som mener at spill er for barn, og at det er spillprodusentene sitt ansvar å beskytte barna mot slike fæle spill med slåssing og skyting. Dette er sterkt beklagelig, og jeg mener det er ansvarsfraskrivelse ifra foreldre, ingenting annet.

Hva synes du om slike scener i dataspill? Er det greit, på lik linje med lignende scener i filmer og tv-serier, eller går det over grensen siden det oppleves interaktivt?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media