Forsvarer skandale-reklame

Johnny Depp mener Dior-reklamefilm, som ble anklaget for å være rasistisk, er blitt misforstått.

- MED STOR RESPEKT: Reklamefilmen for parfymen «Sauvage», med representasjoner av amerikanske urfolk, er laget med stor respekt, sier filmstjerna Johnny Depp. Han spilte i filmen, som i forrige uke ble stoppet. Foto: NTB scanpix
- MED STOR RESPEKT: Reklamefilmen for parfymen «Sauvage», med representasjoner av amerikanske urfolk, er laget med stor respekt, sier filmstjerna Johnny Depp. Han spilte i filmen, som i forrige uke ble stoppet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dior ønsket å lage en «en autentisk reise dypt inn i urfolkets sjel» med reklamefilmen for parfymen «Sauvage». Men både urfolk og andre reagerte kraftig på motegigantens framstilling av urfolket i et klipp fra filmen.

Etter de kraftige reaksjonene bestemte motehuset seg for å trekke reklamen i slutten av august.

Nå går filmstjerna Johnny Depp, som frontet reklamefilmen, ut og forsvarer den. Det skriver The Hollywood Reporter.

- Misforstått

Depp mener filmen ble misforstått, siden bare et lite klipp fra den fulle filmen, kalt «We are the land», som folk fikk se.

- En teaser er åpenbart bare en veldig konsentrert versjon av bildene fra filmen, og det var innvendinger mot teaseren. Filmen har ikke blitt sett, sier Depp.

I teaseren kunne man se Depp vandre gjennom ørkenen mens amerikanske urfolk danser krigsdans i tradisjonelle antrekk, blant annet hodeplagg med fjær. En kvinne følger etter mens Depp går mellom røde fjell. Filmstjerna spiller også gitar.

- Videoen er både fornærmende og rasistisk. Jeg skjønner ikke at noen tror at en slik video kan bli godt mottatt i 2019, skrev Crystal Echo Hawk, daglig leder for foreningen IllumiNative, som jobber for å endre folks fordommer om amerikanske urfolk, på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer