Bjørn Eidsvåg

Forsvarer skravling: - I festivalenes DNA

Bjørn Eidsvåg mener det må være greit å la praten gå på festival.

ENGASJERER SEG: Bjørn Eidsvåg har kastet seg over tastaturet for å ytre sin mening om festivalgjengere som snakker mer enn de lytter. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
ENGASJERER SEG: Bjørn Eidsvåg har kastet seg over tastaturet for å ytre sin mening om festivalgjengere som snakker mer enn de lytter. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sommer har Dagbladet publisert en rekke saker om snakkesalige konsert- og festivalgjengere.

Artikkelserien ble utløst av Led Zeppelin-vokalist Robert Plants krasse utspill mot Bodø-publikummere i slutten av juni, da han så seg nødt til å be pratmakere i baren om å «holde kjeft».

Musiker Unni Wilhelmsen gikk seinere hardt ut mot norske festivalpublikummere, som hun stemplet som «beryktet» i det internasjonale artistmiljøet.

Eidsvåg forsvarer festivalgjengere

Denne uka har skravling på konsert igjen blitt aktualisert. Flere musikkanmeldere river seg nemlig i håret over pratmakere på Øyafestivalen, deriblant vår egen Mathias Rødahl, som tydde til tittelen «Men, så hold kjeft, da!» i sin anmeldelse av James Blake - med adresse til «et respektløst publikum».

Nå kaster Bjørn Eidsvåg seg på debatten, skriver VG.

I et innlegg på sin private Facebook-side har den folkekjære artisten skrevet et forsvar for festivalpublikummerne som velger å la skravla gå:

- Festivalsnakking ligger i festivalenes DNA: Publikum er primært festivaldeltakere, ikke konsertgjengere, og skal helst benytte seg av alle festivalens tilbud. Man inviteres først og fremst til sosialisering, spising og drikking med musikk som et gøyalt bakteppe, helt til deres favoritt står på scenen. Det vet alle vi som spiller på festivaler og det er helt greit, skriver Eidsvåg ifølge VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer