Forsvaret bommet med deLillos-konsert

deLillos møtte bare 80 betalende da de inntok Haakonsvern militærleir torsdag kveld. Bandet kunne likevel reise fra Bergen med sine 60000 kroner i hyre. Forsvaret subsidierte dermed hver billett med 670 kroner av skattebetalernes penger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

deLillos har trukket store folkemengder til store deler av sin vinterturné, men da Lars Lillo Stenberg og co. kom til Haakonsvern tidligere denne uka gikk det meste galt.

Bare 80 av de rundt 3500 som har fast tilknytning til militærleiren møtte opp, og dermed måtte velferden i leiren ta et tap på 53400 kroner. Dette betyr kroken på døra for konserter på Haakonsvern.

Hårreisende

Kvartermester Helge Røkenes kan ikke kommentere det konkrete underskuddsbeløpet, men han sier følgende:

- Det underskuddet vi satt igjen med etter deLillos-konserten er hårreisende. Forsvaret har store beløp til disposisjon for å bedrive velferdstiltak overfor sine styrker. I tilfellet deLillos hadde velferden på Haakonsvern budsjettert med 30000 kroner i underskudd.

Men det gikk altså langt verre enn som så. Med en billettpris på 80 kroner, satt arrangøren igjen med bare 5600 kroner i billettinntekter. Resten av hyra måtte betales fra velferdbudsjettet.

- Dette var en skikkelig bom, innrømmer Røkenes.

- Hvorfor arrangerer dere denne typen konserter?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer