Forsvaret trenger nytt skytefelt

Det er skrevet og sagt mye om Regionfelt Østlandet de siste ukene. Mye har etter min mening vært ubalansert fremstilt. Jeg vil derfor benytte anledningen til å belyse Forsvarets behov og kommentere noen av skytefeltmotstandernes påstander.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag 5. oktober 1998 la Regjeringen fram Stortingsmelding 11, der den vurderer konsekvensene av et nytt skytefelt som så store og negative for natur, miljø og samfunn at Forsvaret må finne andre løsninger, selv om disse løsningene ikke tilfredsstiller Forsvaret. I meldingen blir Forsvarets behov for økte øvingsmuligheter ansett som helt nødvendige.

Regjeringens melding til Stortinget avviste alle foreslåtte alternativer til et nytt skyte- og øvingsfelt for Østlandet. Samtidig ble det anmodet om at det blir vurdert en begrenset utvidelse av de eksisterende skyte- og øvingsfelt, herunder Hjerkinn. Det er ikke for Forsvarets skyld at Regionfelt Østlandet er utredet, men av hensyn til forsvaret av landet. Utredningen er følge av vedtak i Stortinget som berører hva slags forsvar vi skal ha, hvordan det skal operere og hvilke våpensystemer vi skal nytte.

Jeg vil gjerne påpeke at sannsynligheten for at norske soldater må demons- trere sine soldatferdigheter er større i dag enn tidligere. De internasjonale operasjonene vi har deltatt i på 1990-tallet, er av en helt annen karakter enn vårt 20 år gamle bidrag til Libanon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer