Forsvarssjefen kritiseres for privat bok:

Forsvarssjefen signerte privat bok iført uniform

Innrømmer at rollen som forfatter og forsvarssjef byr på vanskelige dilemmaer.

SVARER PÅ MURRINGEN: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen innrømmer at det er vanskelig å både gi ut bok på privaten, og samtidig være forsvarssjef. Foto: Fredrik Hagen / NTB
SVARER PÅ MURRINGEN: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen innrømmer at det er vanskelig å både gi ut bok på privaten, og samtidig være forsvarssjef. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Da forsvarssjef Eirik Kristoffersen ga ut boka «Jegerånden» i august 2020, var forventningen at den bare skulle selge noen tusen bøker. Fem måneder seinere er boka trykket i 40 000 eksemplarer, og er en dundrende salgssuksess for både forsvarssjefen og forlaget.

Men suksessen er ikke helt problemfri for forsvarssjefen.

Boka ble lansert bare to uker før han tiltrådte som forsvarssjef, og allerede i anmeldelsen av boka, pekte Morgenbladets anmelder på det problematiske i akkurat det:

«Kombinasjonen av uklar avsenderposisjon og forgylt selviscenesettelse gjør forsvarssjefens bestselgerbok dypt problematisk », skrev Morgenbladets bokanmelder, Espen Søbye, om Jegerånden.

- Det var litt tilfeldig, uansett hvor rart det høres ut, sier Kristoffersen til Dagbladet.

- Jeg hadde jobbet med denne boka helt siden vinteren i 2017, og trodde jeg skulle få god tid til å skrive den da jeg begynte i en jobb som innebar pendling til og fra Bodø. Så ble det likevel slik at jeg ikke ble ferdig med boka før påsken i 2020, og etter at jeg sendte den fra meg til forlaget, fikk jeg altså jobben som forsvarssjef, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer