«Game of Thrones»

Forsvarte kontroversiell dødsscene. Møtt av buing

Nikolaj Coster-Waldau ble møtt av buing fra publikum da han forsvarte Jamie Lannisters avslutning i «Game of Thrones».

<strong>JAMIE LANNISTER:</strong> Nikolaj Coster-Waldau spilte rollen som Jamie Lannister i «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic
JAMIE LANNISTER: Nikolaj Coster-Waldau spilte rollen som Jamie Lannister i «Game of Thrones». Foto: HBO Nordic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at aller siste episode av tv-serien «Game of Thrones» rullet over skjermen 19. mai i år, har det vært tilløp til opprør blant fansen. Misnøyen over seriens endelige slutt har til nå fått så mange som 1,6 millioner mennesker til å signere et opprop i håp om å få serieskaperne til å lage en ny siste sesong.

Spoileradvarsel! Har du ikke sett sesong åtte, vent med å lese videre!

Forsvarer dødsscenen

Noen scener er spesielt utsatt for fansens harde kritikk. Det gjelder blant annet det aller siste øyeblikket søskenparet Jamie Lannister (Nikolaj Walder-Costau) og Cersei Lannister (Lena Headey) har på skjermen sammen.

Måten de mister livet på, har fått fans til å rase i sosiale medier. Mange mener det var en «altfor enkel utvei». Andre beskriver det som et «antiklimaks».

I sin siste scene står Jamie sammen med sin søster og elsker, Cersei Lannister. Hun gråter i armene hans, og sier at hun ikke vil dø, og at hun vil redde deres ufødte barn. Lite visste hun at det bare var snakk om sekunder før slottet, The Red Keep, ville rase over dem og ta livet av alle tre.

Den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau, som spilte Jamie Lannister, besøkte nylig konferansen Comic-Con - der han forsvarte sin karakters dødsscene.

- Jeg syntes det var perfekt for ham at det sluttet i armene til Cersei, det var logisk for meg. Det er bare min mening, sa Coster-Waldau, ifølge Variety.

Kommentaren ble møtt med buing og tilrop fra enkelte av publikummerne, som virket å være misfornøyde med skuespillerens konklusjon.

BLEMME: I den fjerde episoden av sesong åtte av «Game of Thrones», ser det tilsynelatende ut til at serieskaperne har gjort en liten blemme. Se Tronetid hver mandag på Dagbladet TV. Vis mer

- Skuffende død

Coster-Waldau mener det var umulig å få til en slutt som alle ble fornøyde med.

- Det kommer til en ende og det kommer til å gjøre deg forbanna uansett, fordi det er slutten. Om du hatet slutten, om du elsket slutten, det er flott. Bare ikke kall folk ting, sa han fra scenen på Comic-Con.

Medskuespiller Lena Headey har også kommentert dødsfallet til karakteren sin, og i motsetning til Coster-Waldau sier hun seg enig med fansen.

- Jeg vil si at jeg ønsket meg en bedre død, har hun tidligere sagt til The Guardian.

Hun forteller videre at hun som skuespiller «åpenbart drømmer om sin egen død».

- Man kunne dø på hvilken som helst måte i den serien, og min død var kanskje skuffende. Men samtidig tror jeg ikke de kunne gjort alle til lags. Uansett hva de gjorde tror jeg det ville vært noen som ble skuffa.

Kritiserte mediene

Conleth Hill, som spilte rollen som Varys i serien, var også til stede på Comic-Con. Han kommenterte også kritikken som har kommet i kjølvannet av siste sesong, og kritiserte mediene for å ha drevet den framover.

- Jeg angrer ikke på at jeg startet underskriftskampanjen, sa han spøkefullt, og siktet med det til kampanjen som krever at HBO lager en ny sesong åtte.

Hill har i et tidligere intervju med EW snakket om at han var lei seg for at rollekarakteren Varys ikke overlevde hele siste sesong, og at de siste sesongene ikke var blant hans favoritter. Men han mener andre medier tok sitatene ut av kontekst, og fokuserte bare på det negative.

Som en kommentar til fansen som var skuffet over sesong åtte, pekte Hill på at populariteten til panelsamtalen på Comic-Con nettopp var et bevis på seriens suksess, ifølge NME.

- Se på hvor mange mennesker som er her. Vi er her for å takke dere for å ha sett på oss i alle disse årene. Det er dette som er virkeligheten, ikke en mediestyrt hatkampanje, sa Hill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer