Du leser nå Dagbladet Pluss

Forsvinningssaken rystet en hel nasjon. Det inspirerte Kate Morton til å skrive bok

Hver gang hun går forbi stranda der de tre barna forsvant, tenker hun på hva som kan ha skjedd med dem.

FLYTTET FAMILIEN: Australske Kate Morton flyttet til London med familien i fjor, for å komme tettere på inspirasjonskildene. Foto: SVEINUNG U. YSTAD
FLYTTET FAMILIEN: Australske Kate Morton flyttet til London med familien i fjor, for å komme tettere på inspirasjonskildene. Foto: SVEINUNG U. YSTADVis mer

- Jeg har alltid villet skrive om et savnet barn. Det er jo alle foreldres verste mareritt, og jeg tenkte at hvis jeg skriver om det, så kan det ikke skje, sier Kate Morton til Dagbladet.

Den australske forfatteren, kjent for romaner som «Tilbake til Riverton» og «Den glemte hagen», lot seg inspirere av en av de mest kjente kriminalsakene i landets historie da hun skrev sin siste bok, «Huset ved innsjøen».

I likhet med alle hennes tidligere bøker hopper den mellom fortid og nåtid: En permittert politietterforsker kommer over et forlatt herskapshus på landsbygda i Wales, og begynner å grave i historien. Familien som eide det dro fra stedet etter at deres to år gamle sønn forsvant sporløst under en sommerfest i 1933.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.