Du leser nå Dagbladet Pluss

Forsvunne barn og forrykte voksne

Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsens nye krim har tydelige mangler.

FORFATTERPAR: Chris Tvedt og kona Elisabeth Gulbrandsen utgir sin tredje krimroman sammen. Foto: CAPPELEN DAMM
FORFATTERPAR: Chris Tvedt og kona Elisabeth Gulbrandsen utgir sin tredje krimroman sammen. Foto: CAPPELEN DAMMVis mer

ANMELDELSE: Hovedperson er Kripos-etterforsker Edvard Matre, og «Djevelens barn» er en slags uavhengig oppfølger av den forrige, som kom i fjor. Denne er klart svakere, og når sant skal sies en roman med tydelige mangler.

Uavhengig oppfølger

Som i den forrige er også denne gangen åpningsscenen gjennomarbeidet og virkningsfull. Den starter i fortid. To unge brødre gjemmer seg i et vedskjul og ser hovedhuset på gården brenne til grunnen. Brødrene er på flukt i vinternatten, men leseren får ikke vite fra hva eller hvem.

I nåtid blir Matre degradert fra Kripos på grunn av sitt kjærlighetsforhold til Victoria, som i forrige roman tok livet av en annen drapsmann.

Matre blir satt til å etterforske forsvinningssaker blant asylsøkere, og en ung syrisk gutt som er sportløst forsvunnet. Samtidig sliter Victoria med å legge hendelsene fra den forrige romanen bak seg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.