ForsvunnetSporløst borte

Intrikat og elegant mysterium fra en mester i sjangeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: De som liker intrikate og intelligente mysterier, trenger ikke lete lenger enn til Robert Goddard. Den britiske forfatteren har siden midten av 80-tallet vært en stilsikker leverandør av spennende krimintriger. «Forsvunnet» føyer seg pent inn i rekken.

Elegante intriger

For noen år siden ga Gyldendal ut 3-4 Goddard-romaner, men kastet raskt inn håndkleet - antakelig fordi salget ikke tilsvarte forventningene. Da er det hyggelig å se at nykommeren Hr. Ferdinand tar opp utfordringen, for Goddards bøker er små funn for dem som liker elegante intriger hvor lite eller ingenting er hva det gir seg ut for å være.Robert Goddards hovedpersoner er gjerne lett forsofne mannspersoner, og sånn er det også i «Forsvunnet». Lancelot Bradly har, etter et mislykket opphold i London, returnert til hjembyen Glastonbury, hvor han nå tilbringer dagene på den lokale puben. Stemningen er rolig og lett beruset, men så oppsøker en person fra fortida ham.

Barndomsvenn

Rupert Alder var en barndomsvenn av Lance, og nå har hans gamle søster Winifred blitt bekymret for ham. Hun og to andre tilårskomne søsken har vært mer eller mindre avhengige av økonomisk bistand fra Rupert, men nå er pengestrømmen stoppet, han har sluttet i jobben i et shippingfirma og hjemmetelefonen er overtatt av en telefonsvarer. Rupert er med andre ord borte, og Winifred vil at Lance skal lete etter ham.Så enkelt er utgangspunktet for handlingen i «Forsvunnet», men tro meg - det er langt fra noen enkel og liketil løsning på mysteriet Rupert. Det viser seg at han er på flukt fra sine gamle arbeidsgivere, som vil ha ham tiltalt for bedrageri. Letingen fører Lancelot blant annet til Japan, men sporene fører også tilbake til hendelser i fortida. Uansett er boka spenningsmessig en berg-og-dal-bane, skiftene er brå og uventede og løsningen er overraskende. Og sånn skal det være i en Robert Goddard-roman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer