Forsyths al-Qaida-thriller

Suggererende spenning fra en gammel mester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Vestlig etteretning får snusen i at en stor al-Qaida-aksjon er under planlegging, men de har ingen muligheter til å finne ut hvor og når angrepet skal finne sted. Den eneste løsningen er å la en agent infiltrere organisasjonen, men kan en engelskmann utgi seg for å være afghaner?

Stor nytteverdi

Frederick Forsyth gir seg selv et temmelig umulig utgangspunkt i sin nye thriller, men naturligvis leverer han løsninger på både det ene og det andre. Samtidig bruker han, som gammel utenriksreporter, «Afghaneren» til å forklare bakgrunnen for krigen i Afghanistan. Akkurat det gjør nytteverdien av denne romanen svært stor, Forsyths journalistiske fortellergrep gir et oversiktlig bilde av en komplisert konflikt.

Språklig sett er Forsyth verken så sofistikert eller elegant som John le Carré, en annen forfatter fra samme generasjon og samme land som fortsatt er opptatt av storpolitikk og store spørsmål. Men Forsyths harde og presise ordbruk fungerer perfekt i en thriller. Dette er barsk og maskulin prosa med skjeggstubber, og selv om persongalleriet er tegnet med enkle streker, så fungerer de godt i sammenhengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer