Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fort glemt

Alain Tanners «Fourbi - Ikke til salgs» vil nok gjerne beskjeftige seg med vesentlige spørsmål omkring meningen med livet, men filmen oppnår aldri mer enn å skrape litt på overflaten av sine egne pretensjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tanner, en av Sveits\' fremste filmskapere, har en lang produksjon bak seg og skriver stort sett sine egne manus. Så også her, i samarbeid med Bernard Comment. Han har et sympatisk, dempet filmspråk og et betraktende blikk på sine personer. I «Fourbi - Ikke til salgs» betrakter han fire mennesker som vikler seg inn i hverandres liv.

I både overført og til dels faktisk betydning. Komplikasjonene kretser rundt forfatteren Pauls (Jean-Quentin Chbtelain) forsøk på å lage TV-manus av den traumatiske livshistorien til servitøren Rosemonde (Karin Viard), et prosjekt kjæresten finner påtrengende og som ikke blir enklere når skuespilleren Marie kommer på banen for å hjelpe forfatteren.

En middels engasjerende historie om å ta seg til rette overfor medmennesker, og dessverre ganske fort glemt.