Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fort glemt

Håpløst om H.C. Andersen.

TEGNESERIE: H.C. Andersen-året gled umerkelig over her til lands. Det ypperste innen rutenes hyllest til den danske mester var Peter Madsens «Til en mor», det sletteste må nok sies å være Capezzone (bosatt i Odense!) og Rybkas forsøk på en humoristisk vinkel på dikteren.

Nusselige tegninger

Eller rettere sagt en SØT vinkel. Som betyr nusselige tegninger spunnet rundt en historie som bedre passer til en oppstykket Disney-serie over lengre tid enn til en serieroman på 52 tegnede sider.

Capezzone har, ifølge Batem i forordet, jobbet lenge med H.C. Andersen som idé til en serie. Mannen har jobbet for «onkel Walt», men tydeligvis ikke lært av den stramme regi serieskapere hos storprodusenten av underholdning er underlagt.

Det bærer dette feilslaget av en serie preg av. Grunnideen er at H.C.s bestefar gir gutten en magisk hatt. Enhver som bærer denne hatten får se fantasier og drømmer hattebæreren ikke ante han/hun hadde. Hattetrikset spres gjennom en historie som i bunn og grunn handler om noen slemminger som H.C. og sidekicket «piken med svovelstikkene» møter på sin vei.

Bortkastete penger

At de snille barna tar rotta på slemme barn og voksne er greit nok, men historien er brukket opp i så mange sidegående innslag at den forsvinner. Verst er likevel den uavlatelig søte melasse serieskaperne belemrer H.C. med. Det koster å gi ut oversatte album i Norge.

Derfor synes det leit at forlaget velger å kaste bort sure kroner på tøys som dette, når det ligger så mange andre utgivelser med større tyngde og spenst i kø i ulike utland.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling