Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fort og gæli

Nei, Petter Nome. Du annonserte party-tv. Du nevnte frekk tone. Jeg vet ikke hva slags fester du har vært på de siste ti åra, men det kan ikke ha vært rare greiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen temaer kan ligge, som for eksempel at NRK også denne høsten satser på den resirkulerte garde av programledere. Altså foruten Nome og Hummelvoll: Tore på sporet, Tande-P. og Skavlan. Når skal NRK ta sjansen på et nytt ansikt i prime time på fredagskvelden? I år 2005? Eller kanskje 2010? Hva gjør NRK når Nome, Hummelvoll og Tande pådrar seg lårhalsbrudd?

Gårsdagen

Petter Nome i svart skinnjakke er en dyktig, svært rutinert og sympatisk programleder. Han fikser mye, men det holder ikke når opplegget er så dårlig. «Åpent hus» er temmelig feil. I går handlet det først og fremst om å få det unna. Fort, fort. Så fort at seerne kanskje ikke merker hvor mye de kjeder seg?

Opplegget er en kjent, utpreget sein 80-talls/tidlig 90-talls-lagkake: Litt frekt, litt artig, litt glamour, tre minutter nå-snakker-vi-alvor-dere og promotering av aktuelle plater og konseptutdypende artister. Hoi, hoi, hvor det gikk unna. Og publikum klappet som gærne, og stemningen var «nå er vi jammen litt gærne, dere», og fotballjentene stilte i festkjoler, viste fram fotball-leggen og rocka til BigBang. Hvorfor er det så vanvittig artig å se sportsjenter i kjole? Er ikke det grepet litt passé?

Politisk korrekt

Jenter som stiller som «Årets ansikt» ble vist fram. Jørn Hoel sa at jentene var søte alle tre. Nome fikk et anfall av politisk korrekthet og mente at det var litt ugreit at de sto der og vurderte jentene som kveg. Pussig. For hensikten med å ha med modellene var vel å vise at «her er vi moderne, kule og ikke politisk korrekte»?

Freak-show er ikke automatisk rasende festlig. Siv Jensen stilte med Hillary Clinton-look i går. Skjult kamera-innslaget: Montering av bar på Jensens kontor på Stortinget var litt morsomt. Så begynte Siv å snakke om Kadra, ukas helt. Jenta som i «Rikets tilstand» på TV2 avslørte imamers løgn og bedrag. Temaet var omskjæring av kvinner. Siv roser Kadra, men hva var egentlig poenget med at Siv skulle møte Kadra? Å overraske meg? Vise at NRK tør å la Frp være på parti med tøff jente med mørk hudfarge?

Det er vanskelig å se hva Nome og NRK vil med dette programmet. Best underholdning var James Bond-reporter Jon Almaas som lurte på hvordan det gikk på privaten. Ellers gikk det først og fremst altfor fort. Selv sangen «I will survive» fortet seg.