Fort og gæli

Nei, Petter Nome. Du annonserte party-tv. Du nevnte frekk tone. Jeg vet ikke hva slags fester du har vært på de siste ti åra, men det kan ikke ha vært rare greiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Noen temaer kan ligge, som for eksempel at NRK også denne høsten satser på den resirkulerte garde av programledere. Altså foruten Nome og Hummelvoll: Tore på sporet, Tande-P. og Skavlan. Når skal NRK ta sjansen på et nytt ansikt i prime time på fredagskvelden? I år 2005? Eller kanskje 2010? Hva gjør NRK når Nome, Hummelvoll og Tande pådrar seg lårhalsbrudd?

Gårsdagen

Petter Nome i svart skinnjakke er en dyktig, svært rutinert og sympatisk programleder. Han fikser mye, men det holder ikke når opplegget er så dårlig. «Åpent hus» er temmelig feil. I går handlet det først og fremst om å få det unna. Fort, fort. Så fort at seerne kanskje ikke merker hvor mye de kjeder seg?

Opplegget er en kjent, utpreget sein 80-talls/tidlig 90-talls-lagkake: Litt frekt, litt artig, litt glamour, tre minutter nå-snakker-vi-alvor-dere og promotering av aktuelle plater og konseptutdypende artister. Hoi, hoi, hvor det gikk unna. Og publikum klappet som gærne, og stemningen var «nå er vi jammen litt gærne, dere», og fotballjentene stilte i festkjoler, viste fram fotball-leggen og rocka til BigBang. Hvorfor er det så vanvittig artig å se sportsjenter i kjole? Er ikke det grepet litt passé?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer