Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fortalte ikke skuespillerne hvem som var «Mammon»-skurken

- Følte meg som en dårlig regissør.

SKURKEN: Til slutt i «Mammon» viser det seg at Økokrimsjefen, spilt av Andrine Sæther, langt fra bare hadde rent mel i posen. Foto: Fra «Mammon»
SKURKEN: Til slutt i «Mammon» viser det seg at Økokrimsjefen, spilt av Andrine Sæther, langt fra bare hadde rent mel i posen. Foto: Fra «Mammon» Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I siste episode av «Mammon», som ble vist i kveld, spilte skuespiller Andrine Sæther økokrimsjefen som til slutt blir avslørt for alvorlig korrupsjon.

Selv om Sæther til slutt sitter igjen som syndebukk, visste ikke skuespilleren selv at det var hun som var skurken.

Regissør Cecilie Mosli ville nemlig ikke at hun skulle vite det, for å være en troverdig dobbeltspiller.

Irritert
Mosli forteller at da hun til slutt var nødt til å avsløre det for Sæther satt de over en hotellfrokost og gikk gjennom manus.

- Jeg skulle ønske jeg hadde hatt med meg videokamera. Det uttrykket hun fikk da hun leste gjennom manuset var fantastisk, sier Mosli, og legger til:

- Jeg tror nesten hun hadde lyst til å begynne gråte. Samtidig var hun litt irritert. Hun mente hun kunne gjort mange ting annerledes om hun hadde visst om det. Men jeg er overbevist om at det hadde blitt mye vanskeligere om hun hadde visst det, og måtte spille at hun spiller.

Vanskelig
Mosli forteller at det var vanskelig å instruere en skuespiller, når rollen gikk og bar på tanker skuespilleren ikke visste om.

- Det var vanskelig underveis å be henne om å ha et tankefullt blikk i enkelte situasjoner, uten å kunne forklare hvorfor. Da følte jeg meg som en dårlig regissør, sier Mosli.

REGISSØR: Cecilie Mosli skulle ønske hun hadde med seg videokamera da hun fortalte Andrine Sæther at det var hun som skulle sitte igjen som skurk. Foto: NRK
REGISSØR: Cecilie Mosli skulle ønske hun hadde med seg videokamera da hun fortalte Andrine Sæther at det var hun som skulle sitte igjen som skurk. Foto: NRK Vis mer

Når Aæther avsløres som korrupt økokrimsjef, tror Mosli det vil gå et lys opp for mange seere.

- Jeg tror at om man ser serien fra begynnelsen igjen vil man tenke at det selvfølgelig var Sæther som var skurken. Det var hun som hadde de rette nøklene, som hadde tillit, og som kunne bestemme at Økokrim skulle ta med seg dataen fra redaksjonen, sier regissøren.

Andrine Sæther har selv ikke ønsket å kommentere saka.
Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!