DEBATT

Fortell meg din reaksjon på Trumps valgseier og jeg skal fortelle deg hvem du er

Vi nordmenn bruker nyhetssjokk til å bekrefte oppfatninger vi allerede har. Inneholder din siste Facebook-post en av disse utsagnene har du avslørt hvem du er.

NYHETSSJOKK: Inneholder din siste Facebook-post en av disse utsagnene har du avslørt hvem du er. Foto: Ørjan F. Ellingvaag / Dagbladet
NYHETSSJOKK: Inneholder din siste Facebook-post en av disse utsagnene har du avslørt hvem du er. Foto: Ørjan F. Ellingvaag / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Vanlige folk er lei av korrupsjonen i Washington D.C. og på Wall Street»

Du heter Tore og stemmer FrP, hvis du i det hele tatt kommer til å gidde å stemme ved neste stortingsvalg. I feel your pain, Tore. Washington virker rimelig korrupt, særlig i den InfoWars-videoen du nettopp delte. Men vanlig folk-argumentet ditt er ikke godt. Av de som tjente over $50,000 stemte et flertall på Trump. Av de som tjente under $50,000 stemte et flertall på Clinton.

«Dette hadde aldri skjedd om Hillary var mann»

Du heter Stine, stemmer Ap og synes rødvinen smaker best på Facebook. Du kaller valget en kjønnskamp og vil gjerne se glasstaket knuse. Men du tar feil. Republikanerne har nemlig ikke noe imot en kvinne i Det Hvite Hus. Sarah Palin, for eksempel. Så lenge hun fører en kvinnefiendtlig politikk.

«Folk flest vil ikke ha frihandel, militære invasjoner og åpne grenser»

Du heter Pål og stemmer på et fløyparti, samme hvilket. Er det ikke utrolig beleilig at nettopp frihandel, militære invasjoner og åpne grenser er AKKURAT de samme tre tingene du selv er imot? Men folk flest-argumentet ditt fungerer ikke helt. Trump fikk bare 47,5% av stemmene. Det er ikke folk flest. Og 47,7% stemte på Clinton, det vil si frihandel, militære invasjoner og åpner grenser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer