OLE BØRUD: Du giftet deg da du var 21, og har snart voksne barn som du er plagsomt opptatt av. Foto: NTB Scanpix
OLE BØRUD: Du giftet deg da du var 21, og har snart voksne barn som du er plagsomt opptatt av. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tuftebarten:

Fortell meg hvilken norsk artist du liker best, og jeg skal si deg hvem du er

Les del to i Tuftebartens avslørende artikkelserie.

Meninger

I august skrev jeg saken «Fortell meg hvilken norsk artist du liker best, og jeg skal si deg hvem du er». Jeg fikk mange gode tilbakemeldinger og ble kalt både treffsikker og nådeløs. Men mange var opprørte over alle artistene jeg hadde utelatt. Her kommer dermed et oppsamlingsheat.

Spaltist

Tuftebarten .

Anonymt twitter-fenomen, som boltrer seg i langtekst hos Dagbladet. Har blant annet spådd at Rosenborg rykker ned i Adecco-ligaen og at Donald Trump får Nobels Fredspris i 2017.

Raga Rockers. Du bruker mer tid på å slå fast at Raga Rockers er en av "De Fire Store" enn du bruker på å høre på musikken deres. Bestefaren din hadde det samme forholdet til Jonas Lie.

Moddi. Du sitter til enhver tid i tre ulike styreverv i frivillige organisasjoner og kan teksten på Internasjonalen utenat.

Sondre Lerche. Du tror du er bedre enn alle andre og har delvis rett.

Vilde Tuv. Det er noe fuck med hengelåsen på boden i bygårdskjelleren som har gjort at du ikke har vært der inne siden april.

Plumbo. Du poster masse utebilder av deg og sønnen din på Facebook hver torsdag og annenhver helg.

Mathias Eick. Du kjenner Mathias Eick.

Jenny Hval. Du hadde vært en hyggeligere samtalepartner om du kunne litt mindre om naturvin.

John Olav Nilsen & Gjengen. Du forteller folk at du foretrekker regn framfor sol og du har alltid tenkt på det som et slags statement men sannheten er at alle som hører deg si det bare tenker hæ han sier han foretrekker regn framfor sol det er jo helt idiotisk.

Erik Bye. Du er opptatt av verdier. Både ved valg og i antikvitetsmarkedet.

Tønes. På dagtid liker du å jobbe med ungdom, men mesteparten av fritiden din går med på å være introvert.

Dance With a Stranger. Barna fra ditt første ekteskap og barna til din nye samboer kommer heldigvis godt overens, og du synes det er vanskelig å beherske deg i diskusjoner.

Tobben og Ero. Du sprer alkoholenhetene jevnere utover uken enn grepene i en klatrevegg.

Burzum. Tredve ganger i løpet av arbeidsdagen er du innom et sted på dark web der det bare er tre aktive medlemmer: deg og to nederlendere.

Gåte. I fjor, da bestefaren din døde, postet du et bilde av han og deg på Facebook med en personlig tekst om hva unge kan lære av gamle mennesker. En uke senere hadde posten generert 483 likes og blitt til "barnebarnas tale" under minnesamværet.

Ole Børud. Du giftet deg da du var 21 og har snart voksne barn du er plagsomt stolt av.

Lisa Børud. Du deler BuzzFeed-saker på nettet for likes.

Finn Kalvik. Du onanerer helst i ung granskog med innslag av bjørk.

Penthouse Playboys. Du og tre venner fra videregående har et årlig treff hver senhøst. Der forteller du hemmeligheter du ikke forteller noen andre.

Luxus Leverpostei. Du har vært på nettet og importert en radarpeiler fra Tyskland som gjør at du aldri har blitt tatt i fartskontroll selv om den nye kjæresten din bor 30 mil unna.

Jarle Bernhoft. Du har vanligvis et lunt smil på lur, men på netter du ikke får sove hender det at du ligger og ser YouTube-klipp av Challenger-ulykken i 1986.

Seigmen. En gang i tiden synes det var kult å fremstå ulykkelig og mørk. Nå har du arvet en 1/38 andel i en familiehytte på Tjøme som har gjort deg nettopp det: Ulykkelig og mørk.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.