Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sexpress i filmbransjen

Forteller at regissøren ba henne komme avkledd på kontoret: - Kødder du med meg?

Skuespiller Emmy Rossum snakker om sine opplevelser.

IKKE I BIKINI: Skuespiller Emmy Rossum liker ikke å få tilbud om å møte opp hos en regissør i bikini. Foto: NTB Scanpix
IKKE I BIKINI: Skuespiller Emmy Rossum liker ikke å få tilbud om å møte opp hos en regissør i bikini. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nettstedet The Hollywood Reporter har samlet et knippe kvinnelige skuespillere, som snakker løst og fast om sine filmerfaringer.

Skuespiller og artist Emmy Rossum, kjent fra blant annet tv-serien «Shameless», legger ikke skjul på at hun har opplevd litt av hvert i filmbransjen.

- Flau

For et år siden ringte hennes agent og sa:

- Jeg er så flau for å ringe, men det er en stor film, og de vil ha deg. Men regissøren vil at du kommer inn på kontoret hans i bikini. Det er alt du trenger å gjøre. Det er ingen audition.

Skuespillerne som er samlet rundt bordet i regi av Hollywood Reporter, er America Ferrera, Pamela Adlon, Minnie Driver, Kathryn Hahn og Issa Rae - og de er temmelige oppgitte over hvordan bransjen kan være.

- Han ville vite om jeg var feit nå, sier Rossum.

- Ingen jævla modell

Hun får beskjed av agenten at de «bare ønsker å se hvor stram rumpa er» - hvorpå hun svarte:

- Kødder du med meg, sa jeg. Sist gang jeg sjekket, var jeg ingen jævla modell, sier hun.

Skuespillerne snakker om hvor sårbare de er og hva slike forespørsler gjør med dem. De har til tross noen år i bransjen, med erfaring og mot til å si ifra.

- Hva vil en jente som ikke har min suksess og erfaring gjøre? Ville hun gjøre det? spør Rossum.

Også menn har fått kommentarer om utseende når de skal lande filmroller.

Skuespiller Chris Pratt (37) har fått tusenvis av kvinnelige fans etter sin rolle som barsk actionhelt i filmen «Guardians of the Galaxy».

- For tjukk

Han har tidligere avslørt at han nesten gikk glipp av sin gjennombruddsrolle i filmen «Moneyball» i 2011, på grunn av vekten sin. Da han skulle på audition for rollen som ble han stoppet i døren.

- Det er første gang noen har sagt at de ikke vil la meg prøvespille fordi jeg er for tjukk, sier skuespilleren og fortsetter:

- Da bestemte jeg meg for å gå ned i vekt sånn som i wrestling. Jeg hadde ikke råd til en trener, så det var kun løping, rase ned i vekt og nedtrapping av alkohol som ble gjort.

Hele Norges coronakart