Forteller historien om de første «Alien»-ofrene

Og Ridley Scott står selv for regien.

UNG RIPLEY PÅ NYTT? Når den første «Alien»-filmen nå får en forgjenger, spør mange seg om Ellen Ripley vil dukke opp i den også - og i så fall hvem som skal spille henne ettersom det har gått 30 år siden Sigourny Weaver selv hadde rollen. Foto: 20TH CENTURY FOX
UNG RIPLEY PÅ NYTT? Når den første «Alien»-filmen nå får en forgjenger, spør mange seg om Ellen Ripley vil dukke opp i den også - og i så fall hvem som skal spille henne ettersom det har gått 30 år siden Sigourny Weaver selv hadde rollen. Foto: 20TH CENTURY FOXVis mer

(Dagbladet.no): Selv om det har gått 30 år siden første gang Ridley Scott leverte oss «Alien» på det store lerretet, er filmen fortsatt så tilstede i manges bevisshet at hårene kan reise seg bare ved tanken på den.

Selv om filmen fikk tre oppfølgere i årene som fulgte, var ikke Scott selv interessert i å lage et nytt tilskudd til serien - før nå.

Ifølge Variety skal nemlig Twentieth Century Fox gjenopplive «Alien»-serien med en helt ny film som Scott selv vil regissere.

Handlingen i filmen vil finne sted før den første filmen. Der fikk vi oppleve at mannskapet på et kommersielt lastefartøy på vei mot jorda ble vekket opp av den kunstige dvalen, etter at romskipet plukket opp et nødsignal.

Når de kommer frem er det imidlertid ikke stort de finner, annet enn noen merkelige egg - foranledningen for en rekke grusomme scener.

I den nye filmen får vi mest sannsynlig oppleve hva som skjer før Ripley & co. får nødmeldingen, og dermed hva som skjedde med de som sendte ut noe som skulle vise seg å ikke være en nødmelding, men en advarsel.

Den nye «Alien»-filmen, som ennå ikke har fått noe navn, ventes å komme i løpet av 2011. Før innspillingen går i gang med Scott først bli ferdig med to filmer som skal komme neste år, storfilmen «Robin Hood» med Russell Crowe og Cate Blanchett, samt gangsterthrilleren «The Kind One» med Casey Affleck.