Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Forteller om dramatiske minutter på NRK-innspilling: - Klarte ikke stå på beina

Lydmannen Remy Samuelsen (38) var fanget i gassdramaet.

SENDT TIL SYKEHUS: NRK-lydmannen Remy Samuelsen (på bildet) var blant dem befant seg inni den 140 meter lange tunnelen på Franzefoss pukkverk, da det oppsto en metangasslekkasje. I dag får han surstoffbehandling, og er på bedringens vei. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet, Privat
SENDT TIL SYKEHUS: NRK-lydmannen Remy Samuelsen (på bildet) var blant dem befant seg inni den 140 meter lange tunnelen på Franzefoss pukkverk, da det oppsto en metangasslekkasje. I dag får han surstoffbehandling, og er på bedringens vei. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet, Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var i går ettermiddag at 18 personer ble fraktet til sykehus etter at det oppsto en metangasslekkasje på Franzefoss pukkverk i utkanten av Trondheim.

Blant de skadde var et tv-team fra NRK på fire voksne og to barn, som var til stede i forbindelse med opptak til barne-tv-programmet «Litt av en jobb».

Alle de involverte, inkludert to brannmenn, to fra politiet og seks ambulansearbeidere, ble sendt til sykehus for surstoffbehandling - og er utenfor livsfare.

Kom seg ikke ut NRK-lydmannen Remy Samuelsen (38) var blant dem som befant seg inni den 140 meter lange tunnelen da metangass sivet gjennom en sjakt og inn i produksjonstunnelen.

Til NRK forteller han om dramatikken som utspilte seg da tunnelen ble evakuert.

- Ungene hadde akkurat blitt båret ut da jeg skjønte at jeg ikke klarte å komme meg ut på egenhånd. Jeg begynte å bli svimmel og klarte ikke stå på beina, sier han til kanalen.

Samuelsen forteller at han deretter falt på kneet og ansiktet, mens han forsøkte å krabbe seg ut av tunnelen. På magen hadde han en lydbag på 15 kilo.

- Jeg kjente at jeg falt igjen, og så husker jeg ikke mer. Jeg innså ikke hva som hadde skjedd før jeg var i ambulansen, og er glad for at jeg ligger her (i sykesenga, journ.anm).

Eksplosiv blanding Vakthavende brannsjef Ole Anders Holmvaag opplyste til Dagbladet i går at gassen trolig stammet fra en sprengning tidligere på dagen.

- Vi har fått utslag på metan. Det vi har målt inne i gruva er tett opp mot blandinga hvor den blir eksplosiv, fortalte Holmvaag.

Daglig leder i Franzefoss Pukk, Henrik Bager, skriver i en pressemelding i dag at situasjonen er under kontroll, og området rundt pukkverket er friskmeldt.

- Franzefoss er uforstående til hvordan hendelsen kunne skje, dette har aldri skjedd før i selskapets nærmere 100 års historie. Selskapet gjennomgår nå alle sine sikkerhetsrutiner ned til minste detalj for å forhindre at dette skjer igjen.

- Vi samarbeider med alle involverte og med politiet for å finne ut av hvordan denne ulykken kunne skje. Politiet vil nå etterforske saken og håndtere informasjon om mulig årsak, skriver Bager.

Dagbladet har vært i kontakt med Remy Samuelsen, som opplyser at han trenger ro og ikke ønsker å kommentere saken utover NRK-intervjuet. Henrik Bager ønsker ikke å kommentere saken utover pressemeldinga.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!