Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

NXIVM

Forteller om påstått sexkult: Hollywood-stjerner, sexslaver og brennmerking

- Jeg er ikke kveg, sier skuespilleren Sarah Edmondson, som forteller at hun ble brennemerket under innvielsesritualet.

BRENNEMERKET: Skuespilleren Sarah Edmondson har stått fram og fortalt om hvordan hun ble brennemerket under et innvielsesrituale til den påståtte sexkulten Nxivm. Påtalemyndighetene i USA mener at det er Keith Raniere og skuespiller Allison Mack som har stått for rekrutteringen til Nxivm. <br>Foto: Ruth Fremson / The New York Times / NTB Scanpix
BRENNEMERKET: Skuespilleren Sarah Edmondson har stått fram og fortalt om hvordan hun ble brennemerket under et innvielsesrituale til den påståtte sexkulten Nxivm. Påtalemyndighetene i USA mener at det er Keith Raniere og skuespiller Allison Mack som har stått for rekrutteringen til Nxivm.
Foto: Ruth Fremson / The New York Times / NTB Scanpix Vis mer

I slutten av mars utførte FBI et raid i New York mot et hjem som skulle være knyttet til den påståtte kultlederen Keith Raniere. Raniere driver Nxivm (uttales Nexium), som beskriver seg som ei selvhjelpsgruppe.

Etterforskerne hevder imidlertid at Nxivm er en pyramideorganisasjon som driver med sextrafficking.

Ikke lenge etter arresterte det føderale politiet i Mexico Raniere. En måned seinere ble «Smallville»-skuespilleren Allison Mack også arrestert og tiltalt for menneskehandel. Begge risikerer fengsel på livstid.

FBI kaller Raniere en kultleder som skal ha rekruttert Hollywood-stjerner, holdt kvinner som sexslaver og tvunget dem til å brennemerke seg selv med Ranieres initialer. Allison Mack er tiltalt for å ha rekruttert kvinner til denne gruppa.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?