Fortelling på ville veier

To historier som provoserer bare for å provosere.

«Storytelling» er en todelt komedie, full av gode ideer. Problemet er bare at de stopper på halvveien og poengene blir hengende i løse lufta.

Første del, «Fiction», handler om en forfatterklasse på college, bestyrt av en romanforfatter (Robert Wisdom), som lar manglende suksess gå ut over de håpefulle.

Han er også ekspert i å forføre jentene på uromantisk vis. Vi (Selma Blair) føler seg ganske medtatt etterpå, og skriver en novelle om det som hun leser høyt i klassen.

I «Nonfiction» prøver nerdete Toby (Paul Giamatti) seg som dokumentarfilmregissør etter å ha feilet i alt annet.

Temaet er ungdom på high school, og hovedpersonen er Scooby Livingston, en hasjrøykende og drømmende figur som helst vil bli talkshow-vert. Foreldrene (John Goodman og Julie Hagerty) er A4-utgaven av middelklasseforeldre, og for Toby er familien - som også teller to yngre brødre og en latinamerikansk hushjelp - et funn.

Todd Solondz gjør narr av og provoserer det politisk korrekte Middelklasse-Amerika, men han prøver så hardt at han flere steder sparker inn åpne dører.

Noe fungerer, noe fungerer ikke, og etterpå blir man sittende som et spørsmålstegn: Hva vil han egentlig fortelle? Som storytelling er det ikke bra nok.