Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fortellinger om krigen i Afrika, Tromsø og Monte Cassino

Wandrups utvalgte: Hugo Pratts serie "Koinsky fortæller..." er ute på dansk.

ØRKENENS SKORPIONER: Hugo Pratts serier om krigen ble utgitt samtidig med historiene om Corto Maltese.
ØRKENENS SKORPIONER: Hugo Pratts serier om krigen ble utgitt samtidig med historiene om Corto Maltese. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TEGNESERIE: Den formidable serietegneren og -forfatteren Hugo Pratt (1927-1995) synes bare å bli mer og mer populær, over 20 år etter at han døde. I Norge kommer hans fortellinger om globertrotteren og eventyreren Corto Maltese for tida ut kronologisk. I Danmark har forlaget Faraos Cigarer gjennom en årrekke utgitt disse seriene i praktutgaver, både i svart/hvitt og farger.

Faraos Cigarer utgir også andre serier av Hugo Pratt. Nylig kom boka «Koinsky fortæller...» fra 1992-1993, der en viss major Koinsky forteller historier fra forskjellige deler av verden under den andre verdenskrig. I denne boka tas vi med til Nord-Afrika, dernest til Norge og Nord-Atlanteren, videre til Monte Cassino i Italia, til Palestina (under første verdenskrig) og til Adriaterhavet.

Den hardbarkede Koinsky er ellers en hovedskikkelse i serien om «Ørkenens skorpioner», som forlaget vil utgi i fire bind neste år. Disse fortellingene fra krigens Nord-Afrika kom med ujevne mellomrom mellom 1969 og 1994. «Koinsky fortæller...» er som alt Faraos Cigarer utgir, forbilledlig utstyrt med bakgrunnsstoff, egne tegninger og fotografier. Historiene er selvsagt fulle av den barske poesien til Hugo Pratt.

KOINSKY: Major fra første verdenskrig som er hovedperson i serien "Ørkenens skorpioner".
KOINSKY: Major fra første verdenskrig som er hovedperson i serien "Ørkenens skorpioner". Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!