Fortettet kamp på Allefall

BOK: Alven Arin og menneskejenta Mia har en oppgave som egentlig er for stor når de skjønner at de må trenge inn i trollmannen Vesperons borg og overliste ham i kampen om et magisk speil. Det står om framtida til øya Allefall.

Forfatterduoen Døvle Jonassen og Norum Monsen er kommet til bok nummer to i serien om Allefall. Fra en lett kaotisk start i første bok har de nå fått et mye bedre grep om fortellemåten sin. De fantastiske elementene som hører med i sjangeren er godt plassert i forhold til hovedplottet, og spenningen bygger seg godt opp. Selve det fantastiske speilet har egenskaper som er virkelig godt oppdiktet. Ingen tvil om at akkurat det er noe unge lesere vil feste seg ved.

Allefall-serien skal ha et pluss for mye velfungerende situasjonskomikk, i en sjanger som kan tynges av gravalvor. Til denne boka er fantasy-veteranen Thore Hansen benyttet som illustratør. Hans tydelige tegninger har en kombinasjon av realisme og fabulering som virker midt i blinken for denne historien. Du trenger ikke å ha lest første bok i serien for å få utbytte av denne, som altså er flere hakk bedre enn starten.