Fortglemt flørt

«Køntrilåvv» er en hyggelig flørt over bardisken. Men den sitter ikke lenge i kroppen.

Køntrilåvv 1
Køntrilåvv 1Vis mer

|||TEATER: Det handler om countrymusikk. Da passer det å være på en liten scene, tett inntil skuespillerne Duc Mai-The og Ingrid Jørgensen Dragland. Det passer å hyre inn Ragnhar Hovland til å skrive lavmælte, livsnære dialoger mellom en mann og en kvinne som både vil og ikke vil være sammen. Sagt på en annen måte, hun vet ikke om hun skal «Stand By Your Man» eller om «He?ll Have To Go». Tolv countryklassikere senere er hun litt klokere. Men bare litt.

Spinkel
Sangene er gjendiktet til norsk av Duc Mai-The selv. Innpakningen kler materialet, og er brettet rundt musikken av mennesker som vet hva dette handler om. Samtidig er det en tynn, lett utviskbar blyanstrek mellom det upretensiøse og det ubetydelige. Den lille cabareten «Køntrilåvv» gjør mye riktig, men blir for spinkel.

Drar ikke på
«Ei hyllest til ho og han» er undertittelen på forestillingen. Vi møter et par som var sweethearts i skolegården, som møtes igjen etter halvhjertede ekteskap og prøver på nytt. Han er enkel, har ikke så lett for å sette ord på følelser. Han forvirres av henne, som er mer kravstor og analytisk. Musikken kommer dem til hjelp. Både Jørgensen Dragland og Mai-The har stemmer som kler materialet, med klare, fine fraseringer og nydelige vokalharmonier når de synger sammen, men jeg skulle ønske de fikk flere anledninger til å dra på litt.

Det samme gjelder kompet, som består av Marie Forr Klåpbakken, Ole Kristian Wetten og Vidar Løvstad. De er dyktige, men fungerer best i de roligere låtene. Når de drar på, tramper i gulvet og skal skape liv, blir det litt for tydelig at det er de litt for få til å klare.

Hyggelig flørt
Flere av de små tekstbrokkene er skarpe hverdagsobservasjoner, som stiger og synker i intensitet. Andre steder blir dialogdelene vag småprat uten retning. På en måte er dette også en del av det hverdagstroverdige i «Køntrilåvv», livet sammen med noen andre består av begge deler. Men på scenen bidrar det til å øke følelsen av noe litt for lett. En time med «Køntrilåvv» er en hyggelig flørt. Men den skaper ingen varige følelser.