Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Førtiårs- krisa

Tjue år etter gjennombruddet har Janet Jackson gått tom for samtaleemner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Tenk at det er hele tjue år siden Janet Jackson fant seg sjæl og slapp gjennombruddsalbumet «Control». Riktignok hadde hun allerede gitt ut to plater, men det måtte en krangel med pappa og et feilslått ekteskap til, før hun fikk realisert seg som kompromissløse what have you done for me lately -Janet. Det var heller ikke siste gang hun fant seg selv. Som hun sier i introen til «20 Y.O»: «Jeg har snakket om alt fra rasisme, vold i ekteskapet, kvinnefrigjøring og barn. Denne gangen vil jeg egentlig ikke snakke om noe som helst. Jeg vil bare ha det gøy».

Kjedelig

Nå er det ikke noe galt i å ville ha seg et ordentlig førtiårslag, men pleier de virkelig å være så kjedelige? Kjæresten Jermaine Dupri og standardprodusentene Jimmy Jam & Terry Lewis har jobbet hardt for å gi Janet et kledelig og moderne r&b-lydbilde, og har hentet inn bursdagstips fra Beyoncé, Kelis og Justin Timberlake. De har gjort alt riktig, men likevel har det altså gått galt.

Upersonlig

Gutta har åpenbart glemt at jenter foretrekker personlige gaver. Låtene på «20 Y.O» kunne vært sunget av hvem som helst, det eneste som skiller Janet fra resten av r&b-røkla er hennes karakteristisk småhviskende stemme. Det hjelper ikke at «Show Me» er en minimalistiske fengende frekkaslåt, når den Nelly-gjestende «Call On Me» høres ut som hvilken som helst Ashanti/Kelly Rowland-duett fra 2002. Nei, håper det blir bedre til femtiårsdagen.