Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fortida igjen

Ti år gammel blir Martin av sin mor sendt av gårde for å bo hos en autoritær og hjerteløs far. En kjempetabbe, viser det seg i dette oppgjørsdramaet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortida som nok en gang kaller med sin forbannelse. I en alder av 20 rømmer Martin (Alexis Loret) av gode grunner hjemmefra. Han drar til Paris, tar inn hos sin homofile halvbror Benjamin (Mathieu Amalric), blir fotomodell og forelsker seg i hans romkamerat Alice (Juliette Binoche). Alt vel, helt til Alice blir gravid. Da tårner det seg bokstavelig talt opp for Martin. Farsspøkelset fra barndommen står i døra.

«Elsk meg bort» er langt på vei et medrivende drama. Juliette Binoche stjeler både filmen og lerretet. Hun er sterk, flott og troverdig som den ukuelige Alice. Loret når henne dessverre ikke til knærne - for uinteressant og veik til at vi helt begriper en moden kvinnes fascinasjon for dette barnet. Martins sammenbrudd framstår derfor noe overspent. Forholdet mellom de to og halvbroren dirrer av uforløste elementer, det også.

Etter en engasjerende første halvdel, detter dramaet rett og slett litt sammen. Men se Binoche.