Fortjener hun 800 000 kroner?

Bylarm-stipendet direkte her!

BYLARM (Dagbladet.no): Ti band og artister er nominert, men bare én kan vinne.

Fra klokken 17.30 i dag avsløres det hvem som blir vinneren av årets StatoilHydro-stipend, som er på 800 000 kroner.

Stipendet ble delt ut for første gang i fjor, da Ida Maria stakk av med seieren og pengene. Disse ble blant annet brukt til en svært suksessrik utenlandslansering.

Du kan følge overføringen fra utdelingen i Dagbladet-teltet direkte her.

Én av de nominerte, Hanne Hukkelberg, har tidligere uttalt at pengene skal brukes godt om det er hun som vinner.

—Mange artister som reiser rundt og har musikken som eneste inntektskilde, lever på fattigdomsgrensa. Dersom jeg skulle få et slikt stipend, ville jeg kunne betalt bandmedlemmene en mer ordentlig hyre og sagt ja til viktige festivaler som ellers er rene tapsprosjekt, sier Hukkelberg.

Det har vært knyttet spørsmål om habilitet knyttet til årets jury, der a-has Magne Furuholmen er formann. Furuholmen har tidligere gitt drahjelp til bandet Harry's Gym.

- Jeg sa hei til ham i dag, men ellers har vi ikke hatt noen kontakt med Magne på en god stund. Sist vi møttes var da Bylarm ble arrangert i Trondheim. Det er vel to år siden, sa bandets trommeslager Bjarne Stensli til Dagbladet.no i går.

For å imøtegå spørsmålene har Bylarm offentliggjort lista over alle som sitter i juryen på sin blogg. De opplyser også at juryen har bedt om at en representant fra Statoil Hydro er tilstede som observatør under alle jurymøtene. Det ble også ført referat fra disse møtene.

KAN VINNE: Elektropopdronninga Annie.
KAN VINNE: Elektropopdronninga Annie. Vis mer