KOMMENTARER

Fortjent pris til Wold

Wold fikk PEN-pris, fortjent. Neste år Snowden!

SKRIVER BOK:  Sidsel Wold mottar i morgen norske PENs ytringsfrihetspris. Wold har for øyeblikket permisjon fra NRK for å skrive bok om et land hun kjenner, Israel. Foto: NTB Scanpix
SKRIVER BOK: Sidsel Wold mottar i morgen norske PENs ytringsfrihetspris. Wold har for øyeblikket permisjon fra NRK for å skrive bok om et land hun kjenner, Israel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Årets Ossietzkypris er tildelt NRK-journalisten Sidsel Wold og den blir overrakt i morgen under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo.

Vi skreiv i forrige uke at to norske PEN-medlemmer mente årets pris burde gå til den globale varsleren Edward Snowden.

Så skjedde ei heller nå, men neste år er det igjen muligheter for at Snowden seiler opp og får prisen. Han er jo en av de få som virkelig fortjener en ytringsfrihetspris, selv om han i sitt hjemland, United States of Paranoia, blir sett på som en stor sviker.

Når det er sagt, årets prisvinner Sidsel Wold er en verdig mottaker. Hun er en klassisk krigs- og utenriksreporter som enhver samtid må og skal ha. Hun er en saklig formidler som tufter sitt journalistiske virke på kunnskap, analyse og innlevelse. Hun er på mange måter også en truet fagart ettersom mange redaksjoner jakter på kortsiktig suksess, og derfor ofte ikke evner å satse på en av de viktigste bærebjelkene innenfor nyhetsformidling, utenriksjournalistikken: Være der det skjer, før under og etter.

Dette er tid- og ressurskrevende, men det viktige utenriksgenet må være innplantet i ryggraden i nesten alle landets store hus av bilder og bokstaver. Reportere uten grenser trengs, mer og mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer