«Fortnite» med stor pengepremie

«Fortnite» deler ut 100 millioner dollar til sine beste spillere

Investerer stort i e-sport for 2018.

NY SESONG: 1. mai ble den fjerde sesongen av det svært populære spillet «Fortnite» sluppet. Video: Fortnite Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Epic Games, selskapet bak storspillet «Fortnite», legger hele 100 millioner dollar i potten for sitt første år med offisielle turneringer og andre e-sport-konkurranser.

Nyheten lanserte spillselskapet på sin egen nettside 21. mai.

Tilgjengelig for alle

Denne store summen med penger skal benyttes til flere ulike pengepremier for turneringer gjennomført i 2018 og 2019, sier selskapet.

Epic Games har foreløpig ikke forklart når startskuddet går for denne sesongen, men kom i forrige måned med nyheten om at de skal gjennomføre en turnering med 100 spillere under spillmessa E3 i juni.

Det har ikke kommet noen konkrete beskrivelser av hvordan turneringene vil ta form, men spillselskapet har hintet om at de tenker litt utenfor boksen, og at de ønsker å inkludere flest mulig i konkurransene sine.

- Vi støtter absolutt konkurransedrevne turneringer, men vår tilnærming vil være litt annerledes. Vi vil være mer inkluderende, og fokusere på gleden alle våre spillere får ved å spille, og ved å se på spillet, sier Epic i sin uttalelse.

Artikkelen fortsetter under videoen.

SHOTGUN CHALLENGE: Bianca og Henrik gjennomfører en «shotgun challenge» i første episode av Dagbladet Spills Fortnite-serie. Se mer fra Dagbladet Spill her: https://goo.gl/L6b1YP Følg oss også på Instagram: https://www.instagram.com/dagbladetspill/ Vis mer

Turneringer for alle

Allerede tidligere denne måneden slapp «Fortnite» sin første åpne turnering i spillet, hvor alle spillere fikk muligheten til å delta. Turneringen ble kalt «Solo Showdown», og rangerte alle spillere som deltok gjennom femti runder.

Personen med best plassering fra de femti rundene fikk utdelt 50 000 «V-bucks», spillets egen valuta. 50 0000 «V-Bucks» tilsvarer omtrent 3000 kroner. Videre fikk alle andre som havnet på plasseringene mellom 100 og en utdelt mellom 25 000 og 7 500 «V-bucks».

Dette er «Fortnite»

  • Et overlevelsesspill for flere spillere spiller mot hverandre, og kjemper om å være den siste overlevende igjen.
  • Det kan være opp til 100 spillere per runde.
  • Etterhvert som tiden går i hver runde, blir kartet begrenset ved hjelp av en storm spillerne ikke kan oppholde seg i uten å dø.
  • Hver runde varer omtrent i 20 minutter.

I mangelen på offisielle turneringer har det også vokst fram en rekke uoffisielle turneringer i regi av spillerne. En av de mest populære er «UMG's Friday Fortnite», hvor flere Youtubere og spillpersonligheter går sammen for å se hvilken gruppe som kan få flest drap.

Svindelforsøk

Sammen med store spillsuksesser dukker det også opp svindlere. De siste ukene har «Fortnite» vært plaget av svindlere som benytter seg av YouTube for å lure spillere med lovnader om gratis «V-bucks».

Som regel fører disse sidene direkte til en app, eller en annen nettside hvor du blir bedt om å gi fra deg innloggingsinformasjon. Gjør du dette kan svindlerne få tilgang til kontoen din, og alt du allerede har opptjent i spillet.

Spillselskapet Epic Games har allerede gått ut for å advare spillere mot denne typen svindlere.

- Det er ikke mulig å få tak i gratis «V-bucks». Den eneste måten du kan få tak i valutaen på er ved å kjøpe det i spillet, eller ved å opptjene det gjennom oppdrag i spillet.

Følg Dagbladet Spill på YouTube for å holde deg oppdatert på gaming!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer