Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Fortnite» fortsatt nede: - Drar det for langt

Den norske verdensmesteren i «Fortnite Duo», Emil Bergquist Pedersen (16), er blant dem som reagerer etter at det kjente spillet gikk i svart søndag.

IRRITERT: Verdensmester Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16) mener Fortenites nedetid er bra for interessen rundt spillet, men mener det går utover de som spiller profesjonelt. Vis mer

Det var under live-arrangementet «The End» at det uforståelige, men likevel åpenbare fant sted søndag. Arrangementet skulle markere slutten på den tiende sesongen.

Nå er hele spillet nede på ubestemt tid, skriver magasinet Forbes.

Den norske verdensmesteren i «Fortnite Duo», Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16), er blant dem som mener utvikleren Epic Games har dratt det som blir omtalt som et «stunt», for langt.

- Først var det spennende og interessant, men nå har de dratt det for langt. Det har gått nesten 20 timer siden spillet ble utilgjengelig for spillerne, og nå begynner jeg å bli lei, sier han til Dagbladet.

- For oss i det profesjonelle miljøet, som lever av å spille og trene på dette, er det irriterende, legger han til.

Medfører rolige dager

Den norske tenåringen vant VM i «Fortnite», da det ble arrangert i juli i år. Han forteller til Dagbladet at han selv, sammen med noen kompiser, fulgte med på live-arragementet søndag.

I kveldens episoden av «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer

Den sedvanlige nedtellingen i spillet nådde null, og en rakett ble sendt til himmels. Oppskytingen førte til en rekke påfølgende raketter. Til slutt ble samtlige avatarer kastet opp i lufta og ut av spillets kart. Der ble de hengende en stund, før alt forsvant.

Det eneste som var igjen for spillets mer enn 250 millioner registrerte brukere, var et sort hull.

- Dette har medført rolige dager. Nå går for det meste tiden min til å følge med på sosiale medier om mulige oppdateringer, sier Pedersen.

- Har økt presset

Eksperter har i etterkant av hendelsen vært tydelige på at «stuntet» på ingen måte betyr slutten for Fortnite og dets brukere. Det hevdes at det hele bare handler om nedetid på spillets server, og at det dreier seg om en enorm, men ventet oppdatering.

- De har nok fått til å bygge opp spenning rundt dette, men siden de nå har skapt så mye oppmerksomhet, øker de også presset på seg selv om at den angivelige oppdateringen skal være god og bli godt mottatt, sier Pedersen.

Den store usikkerheten knyttes nå til hvor lang tid det vil ta før spillet igjen er oppe og går. Erfaringsmessig har liknende oppdateringer tidligere medført alt ifra en til noen få timer nedetid.

FORTNITE NEDE: Millioner av spillere verden over fulgte med da dataspillet Fortnite gikk i svart. Video: YouTube / TypicalGamer Vis mer

Det forespeiles imidlertid at den oppdateringen man nå vil se, er av en langt større karakter, og at den derfor kan ta mer tid enn normalt å gjennomføre.

Vant 13 millioner

16-åringen fra Re i Vestfold og hans østerrikske makker David «Aqua» W. kapret det gjeveste trofeet i duofinalen under VM i «Fortnite» i juli.

Han kunne dermed pryde seg med tittelen millionær, ettersom han vant intet mindre enn 13 millioner kroner.

- Jeg tror det handler om hvor mye tid og energi vi har puttet i spillet og hvor seriøst vi har tatt det, sa verdensmesteren etter konkurransen, ifølge Gamer.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media