Fortreffelig fra finanslivet

Spennende om intriger i redermiljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Allerede i debutboka «Dødens investeringer» fra 1993 viste Kjell Ola Dahl at han kunne skrive forståelig og spennende om økonomi. Men han gjør det i enda større grad i «Lindeman & Sachs», som kombinerer familiesaga med nær, norsk historie på en fortreffelig underholdende måte.Etter en rekke bøker om politifolkene Gunnarstranda og Frølich, har Kjell Ola Dahl gått løs på norsk næringsliv i en roman som har kriminalfortellingens driv. Om tittelen «Lindeman & Sachs» gir inntrykk av at det handler om et gammelt og ærverdig familiefirma, så er det helt misvisende. Vebjørn Lindeman og Erling Sachs er, om ikke fiender, så i hvert fall på forskjellige lag.

Kriminelt driv

Med et stort persongalleri og fortellergrep som er en såpeopera verdig, tar Dahl fatt der de store pengene var tidlig i 70-åra, i de mektige rederiene. Hos Spenning & Co. styres skuta av humørsyke Georg Spenning, men det er her Vebjørn Lindeman har vist hva han kan om forretningslivet. Selv om han forlater rederiet når boka begynner, er han knyttet til Spenning på andre måter. Han har et forhold til Spennings yngste datter, Bette Line. Når Bette Line Spenning og Erling Sachs annonserer at de skal gifte seg, vil Erling ha Vebjørn som forlover, og Vebjørn må motvillig gjennomføre plikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer