Fortreffelig satire

Bitende satire om en udugelig etterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Hva har egentlig svensk politi gjort for å fortjene Leif GW Perssons bøker? Romanene til kriminologen og satirikeren er en nådeløs uthenging av «polisen» som en gruppe inkompetente tullinger, mest opptatt av alt annet enn å bekjempe kriminalitet.Når bøkene i tillegg er hylende morsomme og knivskarpt skrevet blir bekymringen fullkommen: Tenk om det virkelig er så ille i Sverige? Eller tenk om det virkelig finnes så stupide, vulgære og udugelige etterforskere som Evert Bäckström? Han er hovedperson i denne boka; det eneste formildende trekket ved mannen er at han elsker en gullfisk. Ellers er han en komplett skrothaug av et menneske, mest opptatt av å drikke og, som han sier, lufte salamien.

Drapssak

«Linda - som i Lindadrapet» handler om en drapssak i Växjö, hvor den 20 år gamle politiaspiranten Linda Wallin blir funnet voldtatt og kvalt i morens leilighet. Växjö-politiet ber om hjelp fra Riksmordkommisjonen i Stockholm, og siden det er sommer og ferietid er det lite å velge i: Evert Bäckström blir ansvarlig for etterforskningen. Med seg har han fem andre: «Fire ordentlige politifolk og bare ett kvinnemenneske», for i Bäckströms univers kan jo kjerringer bare brukes til én ting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer