Fortryllende

Natacha Atlas bringer fram dramatiske dybder og romantisk skjønnhet.

For en dame Natacha Atlas er. Den tidligere Transglobal Underground-vokalisten er en fortryllende diva og verdensartist som langt flere burde åpne ørene for.

Egyptiske røtter

«Ayeshteni» er Atlas fjerde album, og det første siden 99-utgivelsen «Gedida». Hennes misjon er å blande elektronisk vestlig dansemusikk med den arabiske sangtradisjonen fra Nord-Afrika. Hun har egyptiske røtter, men vokste opp i de arabiske kvarterne i Brussel. De siste årene har hun hovedsakelig tilbrakt i Kairo. Og det kan høres på «Ayeshteni», en plate som har et enda sterkere arabisk preg enn hennes tidligere utgivelser. Men det blir aldri ekskluderende, ei heller billig vestliggjøring av stolte, etniske tradisjoner.

Rikt og organisk

Det Atlas og hennes produsenter gjør, er å bringe til torgs et rikt og organisk lydbilde like mye egnet til kontemplasjon som til dansing på bordene. Atlas evner å få fram dramatiske dybder, romantisk skjønnhet, melankolsk tristesse og cinematiske bilder i sangene sine. Ved siden av egne sanger gjør hun en elskelig versjon av Jacques Brels «Ne Me Quitte Pas» og en ekstremt leken tolkning av Screamin' Jay Hawkins' «I Put A Spelle On You» med mørk sensualitet. Det er på høy tid at du setter Atlas på ditt musikalske kart.