DEBATT

Fortsatt behov for frivillig innsats

Aktiviteter og kontakt med nærmiljøet er den beste måten å starte integreringsarbeidet på.

UTDELING AV MAT: Frivillige deler ut mat som de har fått fra forskjellige restauranter til asylsøkere utenfor politiets utlendingsenhet på Tøyen sist høst. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
UTDELING AV MAT: Frivillige deler ut mat som de har fått fra forskjellige restauranter til asylsøkere utenfor politiets utlendingsenhet på Tøyen sist høst. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

De store asylankomstene høsten 2015 utløste et sterkt og vedvarende folkelig engasjement for å hjelpe asylsøkerne med klær, aktiviteter og omsorg. UDI ønsker å kanalisere dette engasjementet gjennom de frivillige organisasjonene, og har utlyst 60 millioner kroner til aktiviteter for barn i mottak.

Behovet for frivillige er fortsatt kjempestort. For å sikre at det frivillige arbeidet gir best mulig effekt, utformer UDI nå intensjonsavtaler med de store frivillige organisasjonene. Norges idrettsforbund er en av organisasjonene vi er i ferd med å inngå en slik avtale med. Når Ungdoms-OL åpner på Lillehammer 12. februar, er arbeidet for å integrere mottaksbeboere i lokalsamfunnet et tiltak Idrettsforbundet har valgt å synliggjøre.

Kanalisering av det frivillige engasjementet gjennom organisasjonene bidrar til å sikre nødvendig opplæring og kvalitetssikring av hjelperne. Frivillighet kan nemlig misbrukes av personer med uærlige hensikter, spesielt overfor enslige mindreårige. Her er det mye å lære av Redd Barna, som har spesialisert seg på å kvalitetssikre personer som ønsker å gjøre en frivillig innsats.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer