- Fortsatt er dette uvirkelig

Maria Bonnevie kaller det «uvirkelig». Den russiske filmen «Forbannelsen» - med henne i hovedrollen - skal konkurrere om Gullpalmen i Cannes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det blir stort å reise til Frankrike og representere denne filmen. Men først og fremst er jeg glad på vegne av Andrey Zvyagintsev. Han er en skjønn regissør, sier Bonnevie til Dagbladet.

Gullpalmen deles ut til beste film under verdens viktigste filmfestival i Cannes, og regnes som verdens gjeveste filmtrofé ved siden av Oscar-statuetten.

20 filmer - levert av regissører som Cohen-brødrene, Gus vant Sant, David Fincher og Quentin Tarantino - skal i mai konkurrere om årets gullpalme (Palme d\'Or).

I mammas fotspor

Dessuten skal Maria Bonnevie selv konkurrere om Sølvpalmen, som festivalens «beste kvinnelige skuespiller». Og: Sist gang en norsk film deltok i konkurranseprogrammet i Cannes, hadde Marias mamma - Jannik Bonnevie - en ledende rolle. I filmen «Arven», fra 1979.

- Jeg så «Arven» for mange år siden, og husker den som en fin film. Men jeg blir nok nødt til å se den om igjen nå, sier Maria, som har fått gratulasjoner av en stolt mor.

- Jeg har jo visst om dette en stund - mine russiske venner fikk signaler fra Cannes som de formidlet videre. Men jeg fikk ikke lov til å si noe, og torde ikke tro helt på det. Fortsatt er dette litt uvirkelig for meg. Jeg har ikke engang sett den ferdige filmen, sier Bonnevie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer