Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt forførende

CANNES (Dagbladet): Jacqueline Bisset (54) er like vakker og forførende som alltid, men er for lengst blitt for gammel til rollen som Jeanne d'Arc. Rollen som jomfruens mor tok hun imidlertid på strak arm i en ny miniserie om den franske jenta som ble helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Sjansen til å spille Jeanne d'Arc gikk nok fra meg for mange år siden. Husk at hun bare var 16 år, sier hun leende under tv-messa i Cannes. Bisset er stjerne, og hun kan fortsatt kunsten å posere der hun troner foran kobbelet med fotografer som aldri får nok.

Bisset er i Cannes for å fronte en serie i fire deler som er spilt inn i Praha. Serien har også kjente skuespillere som Peter O'Toole, Peter Strauss, Olympia Dukakis og Shirley MacLaine i noen av rollene, men tittelrollen spilles av den nye stjerna Leelee Sobieski (16).

Sobieski, som var å se på norske kinoer i fjorårets «Deep Impact» og i løpet av 1999 i Stanley Kubricks «Eyes Wide Shut», er den yngste som noen gang har spilt den klassiske rollen som Jeanne d'Arc.

Serien får verdenspremiere i mai.

MORA TIL JEANNE: Jacqueline Bisset er på plass i Cannes og på TV-messa MIP, som åpnet i går.