Kylie Minogue: «Disco» (Anmeldelse)

Fortsatt glamorøs

Evigunge Kylie Minogue skrur tida tilbake med et helt album dedikert til den både elskede og hatede disco-sjangeren.

DIVA: Kylie Minogue slipper albumet «Disco». Foto: Promo
DIVA: Kylie Minogue slipper albumet «Disco». Foto: Promo Vis mer
Publisert

«DISCO»

Kylie Minogue

Utgitt: 2020
Plateselskap: Darenote /BMG

«Kylie skrur tiden tilbake»
Se alle anmeldelser

Fader tid er godt kjent for sin brutalitet, men har en tendens til å være ekstra nådeløs når det kommer til sin håndtering av aldrende popdivaer. Madonnas forvitrende musikalske selvinnsikt og desperate fiksing på sitt eget ytre, Whitney Houstons hjerteskjærende skjebne, og Britney Spears’ skjebne som oversminket gissel i sitt eget hjem – å gå fra dronning til trist skygge av seg selv er aldri lett. Godt på vei mot bursdag nummer 53 er Kylie Minogue heldigvis et eksempel fra motsatt side av forfallsspekteret.

Uten å miste et eneste glamorøst stjernestøv har hun vedlikeholdt en mer eller mindre stødig karriere siden slutten av 80-tallet, og vært en pålitelig leverandør for dansegolvet.

Det er også nettopp dit hun denne gangen returnerer med full kraft etter å ha rotet seg kraftig bort i flau «liksom-country» på 2018-utgivelsen «Golden». Albumtittelen «DISCO» legger opp til høye forventninger hva gjelder låtenes fengende kvalitet, og dansbart er det absolutt.

Fra den drivende åpningslåta «Magic» til «Real Groove», hvor hovedpersonen selv korrekt slår fast at det viktigste ikke er den perfekte kroppen, men bevegelsene man briljerer med på golvet. Rent sjangerautentisk sett er «DISCO» selvsagt mer Boney M, Abba og revival («Last Chance», «Where Does the DJ Go», «Celebrate You») enn et Rulefinn-sett på Ingensteds, men på gode øyeblikk som «I Love It» og «Miss a Thing» klarer Minogue likevel å trylle oss tilbake til stemningen fra 70-tallets bekymringsløse nattklubber.

Beveger du deg dessuten inn i deluxe-utgavens andredel, er «Till You Love Somebody» et deilig, siste bidrag til hjemmefesten du nå dessverre er nødt til ha alene fram til vi endelig kan gå ut på byen og danse igjen. Noe sier meg at evigunge Kylie venter med et nytt partyalbum da også.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer