Fortsatt i tet

Det kunne knapt kommet på et mer beleilig tidspunkt, det spillet her. Petter Solberg er verdensmester i rally, og Sony har fått storebror Henning med på sitt lag - om ikke annet enn med stemmebruk (og behørlig promovering).

I år, som i fjor, er det full fart og ekstrem spenning som er nøkkelordene. Her skal du ikke nødvendigvis føre bilen slik bilene egentlig føres (som i «Colin McRae 04»), men virkelig leve deg inn i actionsporten som rally utgjør.

Veigrepet, fartsfølelsen og spesielt bilens tyngde er sterkt tilstede, det føles svært riktig å skulle sneie trær i 200 km/t på denne måten.

Du har full tilgang til alle bilene, banene og sjåførene (unntatt en viss McRae) i WRC, samtidig som du nå kan oppgradere bilene etterhvert som du skrider fram mot den ikke umiddelbart tilgjengelige ekspertmodusen.

I «WRC 3» er de forskjellige landenes banekvaliteter flott bundet opp mot virkeligheten - og ettersom førerne også er dette, vil favorittene avhenge av terrenget. Etterhvert får du også tilgang på konseptbiler, men disse er mer eyecandy enn våte drømmer i forhold til de fullt oppgraderte «vanlige» bilene.

Skuffende er det imidlertid at utviklerne valgte å droppe flerspillerdelen over nettverk, slik det opprinnelig ble antydet skulle være med.

Når de i tillegg har fjernet muligheten til å sammenligne resultater med andre spillere, er det minus i margen. Men for all del: «WRC 3» er et slikt spill som før du vet ordet av det gjør at du står oppreist i sofaen og hånflirende peker kontrolleren mot kompisen du nettopp har etterlatt i støvet.

Såntno\' kan man ikke feie under teppet - «WRC 3» er en sikker vinner i år igjen.