Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt magisk

Høyt elsket poptrio serverer sine lekreste retter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Var du ung på nittitallet og interessert i engelsk pop av den mer sofistikerte sorten, var det ingen vei utenom Saint Etienne. En fortsatt tilbedt poptrio, som var så utstudert flinke til å være en poptrio at mange, spesielt engelske kritikere, etter hvert fikk dem i vrangstrupen. Men en god stund var de et av Englands beste popband. Og best var de på debuten «Foxbase Alpha» og oppfølgeren «So Tough».

Musikkelskerne Saint Etienne lager pop for andre musikkelskere; ofte håpløse popromantikere som liker Kylie og Neil Young, og som har en ukurerbar svakhet for søtladne refrenger og «å-så-smarte»-melodier. Melodier som etter hvert har blitt klassiske.

For å digge Etienne er som å være medlem av en hemmelig klubb hvor en føler at man liksom har skjønt dette med «pop». Et inntrykk som ikke forminskes når du pløyer deg igjennom den fantastiske hitparaden som er CD1, en av de sterkeste popsamlingene fra et enkelt band noensinne. Toeren kommer litt i skyggen, men viser at Etienne-magien tross alt holdt seg gjennom hele nittitallet.

Hele Norges coronakart