KLOVN IGJEN: Onsdager i ukene framover kan du igjen bli med inn i livene til to danske familier i serien «Klovn». Serien har fortsatt sine øyeblikk, men det er langt mellom latterkulene og humring, mener vår anmelder. Video: TV 2 Vis mer

TV-anmeldelse: «Klovn» sesong 7

Fortsatt noen få puteøyeblikk

En klovn der sminken er i ferd med å renne bort helt.

TV: Danskene er rett og slett dyktige til å lage tv-serier som vi fantastiske fjellaper av noen gode skiløpere blir hektet på. Det skal snapsfolket ha, enten det være seg kvalitetskrim som «Forbrytelsen», «Rejseholdet», «Livvaktene» og «Broen» eller episke dramaserier som «Matador» og «Krøniken».

Og, da har vi ikke glemt «Borgen», «Rita», pluss pluss.

Snåle folk

Danskene er selvsagt veldig snåle og litt navlebeskuende og opptatt av seg selv, men de er egentlig våre venner, også film og tv-serievenner. Skål for dette – i både små og stor glass.

KLOVN

3 1 6

Komedie

Onsdag 6. februar
Beskrivelse:

Dansk eksportvare.

Kanal:

TV 2 og TV 2 Sumo.

«Klovner uten særlig kamp.»
Se alle anmeldelser

Siden 2005 har de også gitt oss, og mange andre i denne skakkjørte verden som også ledes av en patetisk klovn, nettopp serien med det samme mellomnavnet som Donald, «Klovn».

Siden premieren har serien med en relativt god grunn også opparbeidet seg en ganske så hardbarket skare av fans og folk som elsker denne formen for humor, hverdagsdrama og flust med pinligheter. Pute-tv? Okay da.

De Krenkede

Drøye saker er det fortsatt også her, slik det skal og må være. Vi er snart en vannkjemmet verden full av De Krenkede. Slutt med dette! Nu!

«Klovn» har vært borte fra tv-skjermene i åtte år, i mellomtida er det selvsagt laget film, men de er nå tilbake på våre skjermer. Ikke med et brak, men med en serie i ti episoder der vi har sett de tre første. Midt på treet alt sammen. Vi lo litt, men vi har sett dette litt for ofte. Sorry. Og, deler av virkeligheten har også innhentet klovneriet. Det er mer enn nok med puteøyeblikk på sosiale medier, i aviser, radio, nettaviser og blant våre folkevalgte, dessverre.

Okay. I sesong sju snubler vi igjen inn i livene til Frank Hvam og Casper Christensen og deres respektive fruer. Det viser seg nå at Frank og kona Mia er foreldre til en pjokk og ei jente i meget pubertal alder.

Casper og Lene

Casper på sin side har møtt midtlivskrisa ganske så voldsomt, og den takler han ved å ha blitt sammen med den beste norskdansken siden sist, Lene Nystrøm. Hun er bra hun.

Og, det er selvsagt ikke til å komme bort fra at det blir herjet litt med Lenes skilsmisse fra eksmannen Søren Rasted. Vi vil også få møte andre nordmenn enn «Aqua-Lene» ettersom Morten Ramm tar en tur til Kongens By for å besøke sin norske popvenn. Ramm spiller slesk og troverdig prototyp på en nordmann i utlandet, han er suverent skrytende. Er vi nordmenn slik? Ja, litt, egentlig. Det er også bebudet et møte med Nils Ole Oftebro. Kanskje Frank og Casper tror de har fått med hans sønn?

«Klovn» skal ha pluss i margen for korte episoder på rundt 20 minutter. Det er et bravo. Av de tre episodene vi baserer denne anmeldelsen på, er nok nummer én og tre de vi fortrekker.

Muslimhumor

I den første, som du kanskje så allerede onsdag, var det slik at Frank og Mia skulle kjøpe seg et brukt el-piano. Tufsen Frank finner ut at han som selger dette er en muslim, og Frank er da i sitt ess. Han blir en wannabeeeeeeeeeemuslim for å presse prisen ned. Godt å se at noen våger litt religionshumor igjen.

I tillegg er det innslag for alle dere som sykler døgnet rundt og året rundt. Sjekk hvordan Frank nesten gjør hva som helst for å bli et fullverdig medlem av kokos-og sykkelklubben «Mountain Lions».

«Klovn» er også kjent for sine platte sexvitser, irritasjoner og underbuksehumor. Så også nå. For den eldre garde blir det litt mye «Mazurka på sengekanten» i 2019, altså.