Fortsatt politianmeldt

Sjømannsforbundet er fornøyd med Hurtigrutens kursendring i saken om «Tom Cruise-skipet» - men opprettholder politianmeldelsen. Politier etterforsker saken.

OPPRETTHOLDER ANMELDELSE: Hurtigruten endrer utleieskip i forbindelse med «Mission: Impossible». Sjømannsforbundet opprettholder imidlertid sin politianmeldelse. Foto: Lars Eivind Bones
OPPRETTHOLDER ANMELDELSE: Hurtigruten endrer utleieskip i forbindelse med «Mission: Impossible». Sjømannsforbundet opprettholder imidlertid sin politianmeldelse. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Har du brutt norsk lov, har du brutt norsk lov. Det kan ikke være lov å bryte loven i to uker hvis du angrer deg. Det er formildende omstendigheter at de korrigerer kursen, men de har fortsatt vært ute av kurs.

Det sier Stian Grøthe, direktør for politikk og myndighetskontakt i Sjømannsforbundet, til Dagbladet.

1. september kom det fram at Fellesforbundet og Sjømannsforbundet gikk sammen om å anmelde Hurtigruten for forhold knyttet til båten MS «Fridtjof Nansen», som ligger til kai ved tettstedet Hellesylt i Stranda kommune.

I går ble det klart at Hurtigruten bytter ut MS «Fridtjof Nansen» med MS «Finnmarken», som har norsk mannskap, som utleieskip knyttet til innspillingen av den nyeste «Mission: Impossible». Anne Marit Bjørnflaten, direktør for myndighetskontakt i Hurtigruten, sa i går til NTB at produksjonen har akseptert et forslag om å bytte utleieskip.

Anmeldelsen mot Hurtigruten blir imidlertid ikke trukket, ifølge Stian Grøthe.

- Vi er veldig glade for at Hurtigruten nå vil følge norsk lov, og at de slutter med hjemmesnekra egenlovgivning. Men det har pågått et lovbrudd i et par uker. Det som har skjedd, har skjedd. Vi tenker at det bør sanksjoneres fra myndighetene, sier han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer