Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fortsatt sulten

John Hiatt følger opp sin fantastiske 2001-utgivelse med en enda råere plate.

CD: «The Tiki Bar Is Open» var ei plate hvor alt klaffet, ikke minst fordi Hiatt hadde gjenopptatt samarbeidet med backinggruppa The Goners etter ti års pause. De var sultne, og det hørtes på comebackplata.

Nå er samarbeidet formalisert og utviklet videre, i den forstand at dette er ei plate med John Hiatt & The Goners!

Sonny Landreth

Det viktigste medlemmet i bandet er utvilsomt gitaristen Sonny Landreth, som får mer rom og i enda større grad enn sist setter sin djevelske, nærmest voodoo-besatte slidesignatur på «Beneath This Gruff Exterior» (han er da fra Louisiana!).

Hiatts 18. album er spilt inn live i studio på åtte dager, og har en råskap som kler Hiatts styggpene, nesten desperate stemme. Låtene handler både om små og nostalgiske observasjoner, som den elendige kaffen du fikk i sørstatene før kaffebar-kjedenes tid («How Bad's The Coffee?») og mer alvorlige temaer, som hans egne depresjoner («Naggin' Dark»).

Glemt ballade

Albumet åpner strålende og intenst med «Uncommon Connection», og «My Baby Blue» er en poplåt med et catchy refreng. Som vanlig har Hiatt også med noen ballader, han er en mester i det faget. Blant annet «tar han tilbake» «Unoriginal Sin», en kremlåt Hiatt hadde glemt at han skrev inntil Willie Nelson minnet ham på den i fjor. Willie sang den på klassikeren «Across The Bordeline» i 1993.

Hiatt har også levert låter til en rekke kjente artister, og nå er det pay back-time. I disse dager slippes nemlig også en hyllestplate med Hiatts sanger, «It'll Come To You...The Songs Of John Hiatt» (Vanguard), framført av bl.a. Buddy Guy, B.B. King, Eric Clapton, Emmylou Harris, Willie Nelson, Rosanne Cash og Nick Lowe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media