Fortsatt unge og lovende

Med en ujevn debut viser Sassybeat nok av potensial, men også at de trenger modning.

Foto: Erik Asla / Universal.
Foto: Erik Asla / Universal. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: «I feel so young, I feel so old», synger Sassybeat på «The Mouse and the Bear». Nå har det riktignok gått tre år siden de 15 og 16 år gamle var et av by:Larms heteste navn, men Anne Pettersdatter Melkild og Ingrid Rennemo må fortsatt sies å være trygt innenfor kategorien «unge og lovende».

Uttrykket de lefler med, er derimot ganske voksent.

Kompetente navn Mens låtene så godt som utelukkende er Melkilds verk, har Askerjentene på produksjons- og musikersiden hjelp fra en imponerende liste etablerte og kompetente navn. Det høres - på godt og vondt.

Med jentenes musikalske innsats stort sett begrenset til vokal, har de fått en profesjonell, fyldig og smakfullt balansert innpakning, med mykt rytmekomp, strykerarrangementer og delikate gitar- og pianodetaljer.

Men det feilfrie soundet matcher bare delvis sangkvalitetene. I utforskingsfase Ja, når den lyse, trillende klangen er lett og uanstrengt - som i det forsiktige tittelsporet, «Women, Saxophones and Fairytales» eller harmoniene på singelen «Turn Around», låter det strålende.

Men for ofte blir stemmen anspent og presset, og krafttakene der det høres ut som de er usikre på om de vil synge opera eller fronte et hårrockband, faller i hvert fall ikke på plass i dette musikalske landskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer