Fortsatt uvenner

Eminem og hans mor har skrevet under forlik etter at hun saksøkte han. Men de er forsatt uenige.

Moren til Marshall Mathers, Debbie R. Mathers-Briggs, har i lengre tid forsøkt å få kloa i en del av sønnens formue. Det er ikke så enkelt, siden de to er uvenner.

Moren har derfor gått til sak mot sin sønn. Hun mener han har fremstilt henne som en ustabil, søksmåls-glad dopmisbruker i radio og avis-intervjuer.

Nå har Debbie fått en en liten del av kaka. Hun ble tilkjent 25 000 dollar i retten. Kravet var på 12 millioner dollar.

Mor kan ikke anke videre som hun egentlig ønsket, forliket er endelig, fastslår retten i Michigan. - Dette er et forlik som begge parter har skrevet under på, om noen angrer etterpå, endrer ingenting, sier dommer Mark S. Switalski til dotmusic. Debbie mener hun ble tvunget til å forlike.

Hennes nye advokat Michael Marsalese sier forliket er ugyldig:

- Hun undertegnet ingenting, dette såkalte forliket gikk igjennom selv om hun allerede hadde skrevet brev der hun forsøkte å sparke advokaten sin, sier han i følge Ananova.

Debbie saksøkte sønnen i 1999 også, da krevde hun 10 millioner, mens i fjor var kravet på 2 milloner.

Eminem begynner å få mye domsstolserfaring. I fjor dro han fram våpen under en krangel med rap-manager Insane Clown Posse. Saken har nå blitt utsatt til slutten av juni. Lovbruddet skjedde for ett år siden, og var altså rettet mot en av hans rap-rivaler. Maksimumsstraffen er 5 års fengsel, det er likevel ventet at Eminem får en betinget dom.

Samtidig har han en sak gående med sin eks-kone, de er uenige i hvor mye barnebidrag Eminem skal betale for sin datter Hailie Jade. Kravet fra kona ligger på 140 000 dollar i året.

<B>DEBBIE R. MATHERS-BRIGGS:</B> Eminems mor føler seg uthengt av sønnen som ustabil narkoman.
<B>RETTSSALS-ERFARING:</B> Eminem i retten i april i år. Retten idømte rapperen to års betinget fengsel for å bære våpen.