Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Fortsatt vanskelig å se levende bilder av ham

Pappa om St.Thomas-dokumentar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Det ble mye filming på turneene. Denne har Thomas satt sammen sjøl. Det er stort sett jeg som har filmet konsertene, og han filmet i bilen, forteller Terje Hansen til Dagbladet.no.

Han er faren til Thomas Hansen, bedre kjent som St Thomas, som døde for et år siden, etter lenge å ha slitt med psykiske problemer. I samarbeid med plateselskapet Racing Junior og Rådet for psykisk helse har de nå gitt ut en samleboks for å minnes sønnen.

Den inneholder samleplate, hyllestplate, bok, musikkvideoer og dokumentarer. En av dokumentarene, «On the road with St. Thomas», kan du se i spilleren over.

- Et slit

Den inneholder klipp fra Europaturneen hans i 2003-04, og fulgte med som bonusmateriale på 1000 eksemplarer av albumet «Let\'s grow together» i 2004.

Terje Hansen var med på flere av turneene til sønnen, først bare som støtte, etterhvert også som manager. Det var en blandet erfaring, forteller han.

- Det var greit til å begynne med, men etterhvert ble han dårligere og dårligere. Det var et slit, jeg skal ikke ljuge og si noe annet. Men jeg føler meg veldig priviligert som fikk være med på det, sier han.

Den aller siste turneen til St. Thomas var han ikke med på.

image: - Fortsatt vanskelig å se levende bilder av ham

- Jeg ville ikke være med på å se ham gå til grunne. Han var ikke kapabel til å dra ut på turné, og vi prøvde å få ham fra det. Han følte at han måtte. Men han burde ha konsentrert seg om å bli bedre, mener faren.

Tror han ville likt det

Både Terje og kona Beth Hansen har lenge vært åpne om sønnens psykiske problemer. Nå håper de at samleboks-prosjektet kan hjelpe folk i samme situasjon som ham. De har opprettet et eget minnefond i hans navn, som inntektene fra samleboksen går til.

- Vi tenkte at det kunne komme noe godt ut av alt det vonde som har skjedd. Det føles veldig deilig å kunne bidra til at andre kan få hjelp. Alle inntektene går til psykiatrien, og vi håper at en del får nytte av det og at vi får litt fokus på det, sier han. 

Han tror at sønnen også ville ha likt prosjektet.

- Han var veldig opptatt av rettferdighet og de svake i samfunnet, allerede fra skolealder av, sier han.

Men det har ikke vært lett å samle stoff til boksen.

- Av og til har vi tenkt at det er litt for tidlig. Det ble så mye å gå igjennom, med bilder og alt. Det er fortsatt vanskelig for oss å se levende bilder av ham, forteller Terje Hansen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!