KOMMENTARER

Debatt: Asylpolitikk

Fortsett å være sint

Vi er mange som er rystet over Abbasi-saken og norsk asylpolitikk. Nå må vi snakke om vergene, de som har gjort som vi ba om og stilt opp for unge asylsøkere i krise, bare for å oppleve at vi kaster dem ut.

ROER DET SEG NÅ? Mens avisene er fulle av kronikker for og mot Abbasi, og kommentarfeltene syder, sitter et verge et sted i Norge og skriver om sin gutt, skriver innsenderen. Bilde fra støttemarkeringen for Abbasi-familien i Trondheim 19. juni, dagen før de kom tilbake til Norge. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
ROER DET SEG NÅ? Mens avisene er fulle av kronikker for og mot Abbasi, og kommentarfeltene syder, sitter et verge et sted i Norge og skriver om sin gutt, skriver innsenderen. Bilde fra støttemarkeringen for Abbasi-familien i Trondheim 19. juni, dagen før de kom tilbake til Norge. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Helt påregnelig kommer motkreftene på banen og forsøker å roe massene med rolige og moralske stemmer. Hvordan skulle det tatt seg ut om vi ikke gjennomførte tvangsreturer? Hvordan kan vi beskytte asylinstituttet om ikke de som får avslag må reise?

Disse spørsmålene fungerer godt som lynavledere. Vi er til sjuende og sist glade for at vi har et asylinstitutt, og vi er glade for at vi har et politi som er villig til å gjøre oppgavene, selv når de er sterkt ubehagelige.

Så roer det hele seg. Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg fortsetter sitt arbeid med å utforme partiets politikk på området for de nærmeste åra, Høyre er musestille mens Fremskrittspartiet nok en gang påtar seg rollen som Nasjonens Beskytter og framholder at det på langt nær er strengt nok enda i Norge.

De fleste av oss vil gjerne beskytte asylinstituttet. De fleste av oss sliter med å forstå at det kan være særlig trygt å returnere folk til Afghanistan, men motvillig blir vi ledet til å stole på at vurderingene som gjøres, er gjort av gode fagfolk. Informasjonen som legges til grunn er hentet fra Landinfo, vårt organ for å samle informasjon om de ulike landområdene og bistå med ekspertuttalelser til nemnda og domstolene. Slik skal alle saker belyses grundig og rettferdig og individuelt. Så ender vi opp med å tenke at vi ikke vet nok til å kunne innta de helt bastante meningene her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer