Fortsettelse følger

«The End» er ingen selvfølge i Hollywood.

Veien mot oppfølgeren er en motorvei av action, usannsynligheter, kampen mot det onde og penger. Mye penger. Bare i år kommer det en rekke filmer som koster uhyggelig mange dollar, som omringer deg med reklame og som gjør alle de involverte rike. Dessuten liker vi dem.

For filmfolka er det fine med oppfølgere at mange av filmtitterne fra ener\'n også tar turen innom neste film. Men hvordan beholde den opprinnelige suksessoppskriften uten å repetere handlingen? En metode skiller seg klart ut: Større monstre, mer effekter og høyere eksplosjoner.

Så også blant årets franchise-favoritter. Vi har sett på noen av de største og de som FREDAG gleder seg mest til. 2003 er året da Wolverine, Lara, Neo og selvfølgelig Frodo igjen besøker de norske skjermer.

X-Men

Sist gang hindret Wolverine, Professor Xavier og resten av mutantgjengen den onde mutanten Magnetico og hans onde planer. Men når rulleteksten kom satt vel de fleste igjen med følelsen at gjengen garantert kom tilbake.

Denne gangen er det general Stryker som tvinger X-Men på banen igjen. Generalen starter et korstog mot mutantene som tvinger dem til å slå seg sammen med sin tidligere fiende Magneto. Ellers møter vi en del nye mutanter som Strykers mystiske assistent Yuriko Oyam(Kelly Hu). Men det er Wolverine (Hugh Jackman) som bærer filmen med hans jakt på fortiden.

«X-Men 2» har premiere andre mai.

Lara Croft

Lara Croft er tilbake i hotpants med våpen. Vår alles dataspillbabe/arkeolog tolkes som sist av Angelina Jolie. Sist gang vi møtte Lara hindret hun misbruk av en talisman som kontrollerte tiden. Hva gjenstanden er denne gangen er ubekreftet, men ryktebørsen på internett svirrer rundt Pandoras eske. Filmmagasiner som har besøkt settet rapporterer hjem om begrenset bekledning og spektakulære stunts. Regissør Jan De Bont lover også en mer spennende film denne gangen.

«Lara Croft And The Cradle Of Life» kommer til høsten, kanskje i august.

Charlie\'s Angels: Full Throttle

Bånn gass, mer streit action og Drew Barrymore som gjør en Jake La Motta (Raging Bull). Dette er det vi kan vente oss fra oppfølgeren ifølge filmbladet Total Films. Englene er de samme: Barrymore, Cameron Diaz og Lucy Liu. Komiker Bill Murray hadde sist rollen som englesjef Bosley, men han trakk seg denne gangen. Ellers møter vi Demi Moore i rollen som den falne engel. Hun har selvfølgelig viet livet sitt til kriminalitet.

«Charlie\'s Angels: Full Throttle» har premiere til sommeren og regissert av McG.

The Matrix: Reloaded og Revolutions

Sist vi så Neo tok han av som supermann med full kontroll til tonene fra bandet Rage Against The Machine. I år er han tilbake for å banke maskiner og dataprogrammer. Det gjelder å redde verden og nøkkelen til det er Neos (Keanu Reeves) evne til å manipulere «The Matrix» - en dataskapt virkelighet vi tror på og som gjør det mulig for maskinene å bruke oss som batterier.

Handlingen i «The Matrix: Reloaded» foregår visstnok i den falske virkeligheten. I «The Matrix: Revolutions» er vi over i den virkelige verden, eller det som er igjen av den.

Filmene er regissert av Wachowski-brødrene. Reloaded kommer på kino i mai, Revolutions mot slutten av 2003.

Terminator 3

«I\'ll be back». Sier du det, Arnold? Framtida har sendt en supersexy norskættet superterminator spilt av Kristanna Loken. Igjen må Arnold på banen for å redde Connor og dermed menneskeheten.

Kombinasjonen James Cameron (regi) og Arnold Schwarzenegger har tidligere være uslåelig. Men til T3 lykkes Arnold ikke i å rekruttere Cameron. Ny mann inn er Jonathan Mostow («U-571»).

- Selvfølgelig må vi ha nye ting, men jeg tror Arnold som Terminator i en stor svart skinnjakke betyr 90 prosent.

«Terminator 3: Rise Of The Machines» har premiere i august.

Ringenes Herre

I 2003 avsluttes den mest ambisiøse filmtrilogien verden har sett. Peter Jacksons filmatisering av J.R.R Tolkiens berømte «Ringenes Herre» har vært en triumftur. Kritikerne har kost seg, publikum har strømmet til og Viggo Mortensen (Aragorn) er vår tids Harrison Ford.

I den siste filmen settes hobbitene og de andre på nye grusomme prøvelser når de prøver å redde verden fra det onde. Regissør Peter Jackson lover krigscenen over alle krigscener. Og alle som har lest boka gleder/gruer seg til Frodos møte med Shelob på vei mot Mount Doom.

«Ringenes Herre: The Return Of The King» har premiere i slutten av desember.